‘Güvenli ürün’ bilinci hedefleniyor

9 Kasım 2015 18:25

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, vatandaşların aldıkları ürünün güvenliği konusunda sorun yaşamaları halinde Bakanlık tarafından uygulamaya konulan ‘Alo 130’ Ürün Güvenliği Şikayet Hattı’na bildirmelerini istedi.

Bakanlığın geçtiğimiz yıl, Güvensiz ürünlerin bildirimi için ‘Alo 130 Ürün Güvenliği Şikayet Hattı’nı faaliyete geçirdiğini hatırlatan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bakanlığımıza dolayısıyla Bakanlığımızın illerdeki teşkilatları olan bizlere 635 sayılı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile bakanlığa, sanayi ürünlerinin, ürün güvenliği ve teknik mevzuatına uygunluğunu sağlamak amacıyla piyasa gözetimi ve denetimini, uygunsuzluk halinde gerekli tedbirlerin alınması ve yaptırım uygulanması görevleri verilmiştir.

Bu kapsamda; Bakanlığımızın bünyesinde bulunan sanayi ürünlerine ilişkin ihbar ve şikayetlerin, Türkiye'nin her yerinden doğrudan ilgili birimlere iletilmesini sağlamak amacıyla ‘130 Ürün Güvenliği Şikayet Hattı’ geçtiğimiz yıl hizmete açılmıştı. Görevli denetçiler aracılığıyla, piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Böylece şikayet hattı ile piyasada güvenli ürünlerin dolaşımının sağlanması amaçlanmaktadır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, sonuç olarak tüketicilerde de ‘güvenli ürün’ bilincini oluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...