“Emeklilerimizin beklentileri büyük”

9 Kasım 2015 18:40

Ak Parti, 7 Haziran'da kaybettiği tek başına hükümet kurma çoğunluğunu 1 Kasım'da yeniden geri aldı. Şimdi gözler, Ak Parti'nin seçim vaatlerinin yerine getirip getirmeyeceğinde. Hükümetin kurulmasının ardından, verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kadir Ersal “1 Kasımdan sonra emeklilerimizin beklentileri çok büyüktür” dedi.

1 Kasımda, 317 milletvekili ile meclise giren Ak Parti tek başına hükümet kurabilme çoğunluğunu elde etti. Bu durumun Türkiye için hayırlı olmasını temenni eden İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kadir Ersal, 1 Kasımda verilen vaatlerin 7 Haziranda verilmesi gerektiğini söylerken “Bu vaatler 7 Haziranda verilseydi bu kadar terör olayları olmazdı. Vatandaşımız ülkedeki istikrarın bozulduğunu fark etti ve ona göre oyunu kullandı” dedi.

'Keşke siyasiler 1 Kasımda verdiği vaatleri 7 Haziranda verseydi' diyen Ersal “1 Kasımdan sonra emeklilerimizin beklentileri çok büyük. Haziran seçimlerinden sonra 3 aylık bir dönemde Türkiyenin istikrarı bozulmuştur. Terör artmıştır ama bu durumu vatandaşlarımız fark etti. Keşke siyasiler 1 Kasımda verdiği vaatleri 7 Haziranda verseydi. Belki bu istikrar bozulmazdı.

Belki Türkiye bu halde olmazdı ama halkımız bunu fark etti. Ülkenin istikrara ihtiyacı olduğunu gördü ve bunu 1 Kasıma yansıttı. Ak Partinin seçim vaatlerinde Asgari ücretin bin 300 lira olması, emeklilere seyyanen zam ve promosyonlar verileceğini açıklamışlardı. Bu vaatlerin yerine getireceği umuyoruz. Emeklilerimizin ev sahibi olabilmesi için yapılan TOKİ’lerden çok umutluyuz. Verilen vaatlerin içerisinde terörün bitirilmesi de vardı. Artık anaların ağlamaması gerekiyor. 1 Kasım seçimlerinden sonra terörün bitirilmesi, Türkiyenin istikrara kavuşması ve emekliye verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesi için çalışmaların başlaması bizleri çok sevindirir” ifadelerini kullandı.

Ak Partinin vaatleri arasında emeklileri ilgilen maddeler arasında, Tüm işçi ve Bağkur emeklilerine yıllık 1200 TL ek destek; yani ayda 100 TL zam.  TOKİ eliyle 250 TL taksitle emeklilere konut sahibi olma imkanı. - Esnafın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik primi kesintisi tamamen kaldırılması maddeleri yer alıyor.

 

 

Bu haber 695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...