“Yeni yatırım ve işbirliği fırsatları için görüşmelerimiz sürüyor”

9 Kasım 2015 18:44

Ekonomik işbirliği ve yatırım imkanları için Isparta, Antalya ve Burdur’a gelen Çinli heyet, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen’i ziyaret ederek verilen destek ve çalışmalar için teşekkür etti. Isparta, Antalya ve Burdur’un yatırım fırsatları, alanları ile sektörleri ilgili ayrıntılı bilgi veren Özen, “Bölgemizde yapılacak yatırım ve işbirliklerini Ajansımız desteklemektedir. Yabancı yatırımcıları bölgemizdeki girişimcilerle biraraya getirmeye devam edeceğiz” dedi. Konuk heyete danışmanlık yapan Çin Hükümeti Hebei Eyaleti Xingtai Belediyesi Dış Ekonomik İlişkiler Türkiye Danışmanı Niu Fuzeng de, “Son 4 yıldır ortaklık ve yatırım işbirliği için farklı firmalarımızın yetkilileri ile Isparta ve Batı Akdeniz’e geliyoruz. Bir firmamızın mini traktör üretimiyle ilgili ortak yatırım gerçekleşti. Başka bir Çinli firmamız da güneş enerjisi ısıtma sistemleriyle ilgili iyi niyet anlaşması yaptı. Yatırım ve işbirliklerinin gerçekleşmesi için çabası ve desteği için şahsınızda BAKA’ya bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin sanayisiyle önemli Hebei Eyaleti’nden fabrika yöneticileri ve resmi görevlilerden oluşan 4 kişilik ticari heyet, gerçekleşen yatırım ve kurulan işbirliklerine desteğine teşekkür için BAKA’yı ziyaret etti. BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen’in makamında kabul ettiği BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili’nin de hazır bulunduğu ziyarette, Çinli ve yerli firmaların gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği yatırım ile işbirlikleri ele alındı.

Çin’in sanayisi en gelişmiş eyaletlerinden Hebei’den Xingtai Belediyesi Dış Ekonomik İlişkiler Türkiye Danışmanı Niu Fuzeng ile Belediye Dış Ekonomik İlişkiler Birimi Başkanı Gao Shengli ile Solar panel ve vakum solar tüp üretimi yapan Hebei Guangyuan Solar Energy firmasının sahibi Li Chengbin ile firmanın enerji danışmanı Solar Enerji Araştırma Merkezi Dekanı Cui Jianwei’den oluşan heyete Sergün Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Uğurluel de eşlik etti. Konuk heyete danışmanlık yapan Niu Fuzeng, 4 yıldır görüşmelerin ve işbirliği çalışmalarının sürdürüldüğünü ve somut sonuçlar elde edilmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

MİNİ TRAKTÖR ÜRETİMİ VE YENİLENEBİLİR ENERJİ

Batı Akdeniz’de Çin-Türk ortaklığıyla yatırımı süren mini traktör fabrikası yatırımının tamamlanıp üretimin başladığını, güneş enerjisi ısıtma sistemleri ile ilgili yatırım için de iyi niyet anlaşması yapıldığını belirten Niu Fuzeng, “Yatırımlar ile işbirliği çalışmalarının gerçekleşmesindeki rolü için Sayın Genel Sekreter Mehmet Sırrı Özen’in şahsında BAKA’ya bir kez daha teşekkür ediyoruz. Yeni yatırım ve işbirliği fırsatları için görüşmelerimiz sürüyor. Batı Akdeniz’deki üniversiteler ile Pekin Üniversitemiz arasında yenilenebilir enerji konusunda öğrenci ve akademisyen değişimi, teknoloji transferleri ve nitelikli eleman yetiştirme programları konusunda işbirliğini de hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Batı Akdeniz’in yatırım ve işbirliği fırsatları hakkında bilgi veren BAKA Genel Sekreteri Özen de, “Teknoloji- fiyat parametresi bakımından Çin bölgemizdeki firmalar açısından stratejik bir yer tutuyor. Bölgemizde yapılacak yatırım ve işbirliklerini Ajansımız desteklemektedir. Yabancı yatırımcıları bölgemizdeki girişimcilerle biraraya getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...