“Millet AKP’ye ‘14 yılda bu hale getirdiniz hadi size bir fırsat daha tanıyoruz’ dedi”

10 Kasım 2015 17:50

MHP Milletvekili Okutan, 7 Haziran öncesindeki orana geri döndüklerini belirterek, “Biz 40 kişiyiz, 40 kişi az değil. Burada bir hezimet görmüyoruz. 40 kişiyle Çin Setleri aşıldı, Çin sarayları basıldı. 40 kişiyle biz ne setleri aşarız, ne de sarayları basarız. İş bu haddeye gelmesin” dedi.

7 Haziran’da aslında milletin AKP’ye faturayı çıkardığını ifade eden MHP Milletvekili Okutan, “Biz size güvenmiyoruz diyerek devletin temelleriyle ilgili değerler, millilik hususunda faturayı çıkarmıştı. Ama 7 Haziran sonrası seçime gitmek ve milleti korkutmak istedi ve millet korktu.  Korkmasıyla birlikte istikrar bizdedir, biz gelirsek ancak ekonomik istikrar olur, biz gelirsek terörü bitiririz, biz gelirsek kömür, sosyal yardımlar gelir şeklinde bir yaklaşım sergilendi. Korkunun arkasında vaatlerde bulunuldu. Bu vaatler istikrar sağlama, iç çatışmayı biz durdururuz, terörle biz mücadele ederiz, istihdamı, ekonomide üretime yönelik çalışmaları şeklinde vaatlerde bulundu. Milletimiz madem siz 14 yılda bu hale getirdiniz hadi size bir fırsat daha tanıyoruz, sizi destekliyoruz dediler” şeklinde konuştu.

Öte yandan milletin AKP’ye 1 Kasım’da son kredi verdiğini kaydeden Nuri Okutan, şunları söyledi: “Milletimizin bunu son kredi olarak değerlendirdiğini düşünüyoruz. Eğer AKP milli olma özelliğini sürdürecekse biz de bu konularda destek olacağız. Çözülmezse, biz şuna inanıyoruz; siz bu değerlerin temsilcisi halinde bir partisiniz, biz size güveniyoruz, sizsiz olmaz, mutlaka Mecliste bulunun, Milli çizgide yürürlerse destek olun ama yürümezlerse engel olun görevi verdiler. Biz 40 kişiyiz, 40 kişi az değil. Biz 7 Haziran öncesine döndük. Bu hususlarda sapma olursa 40 kişiyle yeteriz. Tarihte birçok bunun örnekleri var. Burada bir hezimet görmüyoruz. Biz küllerimizden doğarız. Bu millet bizim doğrunun yanında yer aldığımızı görünce bizi destekleyecektir.  40 kişiyle Çin Sedleri aşıldı da Çin sarayları basıldı. 40 kişiyle biz ne setleri aşarız, ne de sarayları basarız. İş bu haddeye gelmesin.”

Diğer taraftan 1 Kasım seçimleri sonrasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye haksız eleştiriler yapıldığını belirten Okutan, “Operasyon gazeteleri Devlet Bahçeli diye manşet atıyorlar. İş bitti, seçim kazanıldı, gayri milli taraf başardı. Ne oluyor da bu projelerin devamı ve seslendirilmesi yapılıyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu ruhunu biz ve Sayın Devlet Bahçeli temsil ediyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...