“Milletçe, kardeşçe çalışmak ve bize emanet edilen bu güzel vatanı daha ileriye taşımak zorundayız”

10 Kasım 2015 17:54

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77’nci yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayınladı. Bakır’ın mesajı şöyle: “ ‘’Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’’ diyen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz başkomutan, kendini devletine ve halkına adamış büyük devlet adamı ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77’nci yıl dönümündeyiz.

Sadece Türk Milleti için değil, bağımsızlığını kazanmak isteyen tüm milletler için kurtuluş kapısı olmuş, bağımsızlığın, özgürlüğün sembolü haline gelmiştir Mustafa Kemal Atatürk. Bedeni bu dünyadan göç etmiştir fakat düşünceleri, fikirleri, devrimleri halen bizlere ışık tutmaktadır. Açmış olduğu bu yolda, göstermiş olduğu hedefe doğru yorulmadan, yılmadan koşmaya, karşımıza çıkan engelleri aşmaya devam edeceğiz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘’ çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar’’ işte biz de milletçe, kardeşçe çalışmak ve bize emanet edilen bu güzel vatanı daha ileriye taşımak zorundayız.

Türk milleti olarak farklı düşüncelere sahip olsak da, hep birlikte vatanımız için akıl ve bilimin ışığında hareket etmeli, atalarımızın, aziz şehit ve gazilerimizin mirası olan bu cennet vatanı korumalı ve her bir devletin saygı duyacağı konuma taşımalıyız.

 Saygıdeğer yurttaşlarım;

‘’Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkar edenler ve beni yerenler çıkabilir. Hatta bunlar, benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasında bile olabilir. Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidirler ki bu fikirler, Hint’ten, Mısır’dan döner dolaşır yine gelir, verimli neticeleri kalpleri doldurur’’ diyen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacağız, fikirlerine her zaman bağlı kalacağız, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bu düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan, demokrasinin temellerini atan, bizi bağımsızlığımıza kavuşturan ve halkın kendi iradesiyle yönetime katılmasını sağlayan ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuz minnet ve şükranla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum”.

Bu haber 633 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...