Eğirdir Kemik Hastanesi’ne Son Teknoloji Cihaz

17 Kasım 2015 15:22

Eğirdir Kemik, Eklem Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne getirilen Robotik Yürüme Cihazından şu anda birçok kişinin haberi yok. Özellikle felçli, rehabilitasyona ve fizik tedaviye ihtiyacı olan hastaların daha efektif yolla tedavi edilmesinde kullanılan bu cihaz Türkiye’de sadece birkaç ilde var.

1,5 ay önce Isparta’ya getirilen Robotik Yürüme Cihazından şu anda kimsenin haberi yok. Özellikle felçli, rehabilitasyona ve fizik tedaviye ihtiyacı olan hastaların tedavisinde kullanılan bu cihaz deyim yerindeyse Isparta için büyük bir nimet. Son teknolojinin ürünü olan bu cihaz hastalara yürüme kabiliyeti sağlayıp belirli seanslarda yürüme egzersizlerinin daha kaliteli daha efektif yolla yapmayı sağlıyor. Robotik yürüme cihazının Türkiye’de çoğu ilde olmadığı öğrenildi.

Şu anda Eğirdir Kemik, Eklem Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi Hatalıkları Hastanesinde kurulu bulunan bu cihaz fizik tedavi uzmanlarının talimatıyla kullanılıyor. Eskiden fizyoterapistlerin elleriyle ya da hastanın yakınlarından destek alarak yapmaya çalıştığı tedaviyi bu cihaz tek başına yapabiliyor. Cihaz, insanın anatomik yapısına uygun bir tedavi şekli olduğu daha efektif sonuçlar alınıyor.

Bu arada uzun vadede cihazın Isparta’ya getirilmesi gündemde. Şehir hastanesinin bitirilmesiyle cihazın buraya getirilmesi planlanıyor. Çünkü Eğirdir Kemik, Eklem Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin niteliğini kaybetmesi ve gelen hastanın azalmasıyla bu cihazın orada kullanılamayacağı düşünülüyor. 1200 yataklı Eğirdir Kemik, Eklem Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi şu anda 100 yataklı olarak kullanılıyor.

Bu haber 961 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...