YBEM "Mesleki Yeterlilik Belgesi" Veren Sayılı Merkezler Arasında

19 Kasım 2015 18:25

Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi(YBEM), iş dünyasında sertifikaya ihtiyaç duyulan meslek gruplarına yönelik “Mesleki Yeterlilik Belgesi” vermeye hazırlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 25 Mayıs 2015 tarihli resmi gazetede yayımlanan “Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ” ile 40 ayrı meslekte, mesleki yeterlilik belgesine sahip olma şartı getirildi.

Bu kapsamda YBEM, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcileri, ihtiyaç duyulan meslek alanlarının tespiti ve denetimini yapmak üzere bir araya geldi. YBEM’ de gerçekleştirilen toplantıda, YBEM Müdürü Dr. Mehmet Akif Altunay, bilginin en önemli güç olduğunun altını çizerek “Bilgiye sahip olanlar; üretimde, pazarlamada ve teknolojide her zaman rekabet üstünlüğü elde edecektir.” dedi.

Günümüz dünyasında sahip olduğumuz bilgi kadar bu bilginin ve yapabilirliğin belgelenmesinin de önem kazandığını vurgulayan Altunay, bununla birlikte belgelendirme ve akreditasyon kavramlarının gündeme geldiğini belirtti.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Çelik, mesleki eğitim ve mesleki yeterliliğin önemine vurgu yaparak “Bizler bu konunun öneminin farkındayız. İş dünyası ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...