Honamlı keçisi tescil edildi

19 Kasım 2015 18:27

Toros Dağları etekleri, Antalya, Isparta ve Konya üçgeninde yetiştiriciliği yapılan "Honamlı keçisi" Milli Tescil Listesi'ne girdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Yerli Hayvan Irk ve Hatlarının Tescili Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yerli hayvan ırklarının tesciliyle sınai mülkiyet haklarının korunması amacıyla, Irk Tescil Komitesinin onaylı kararıyla honamlı keçisi de Milli Tescil Listesi'ne eklendi. Toros Dağları etekleri, Antalya, Isparta ve Konya üçgeninde yetiştiriciliği yapılan süt, et ve kıl verim yönlü kombine ırklarından olan Honamlı keçisinin tescil sürecinde genotiple ilgili tüm bilimsel makaleler ve bilgiler derlenerek ırk tescil formatına uygun şekilde işlenerek, elde edilen veriler en yüksek, en düşük ve ortalama değerler olarak hazırlandı. Milli Tescil Listesi'nde "Anadolu mandası, Anadolu ivesisi, norduz koyunu, Ankara keçisi, Kafkas arısı, Van kedisi, Ankara kedisi, izci köpeği zağar, Edremit kelebek güvercini" gibi hayvan türleri yer alıyor.

Bu haber 767 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...