”Talepte bulunan İlçelerden destek gelirse bölüm açmakta zorlanmayız”

21 Kasım 2015 13:54

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, düzenlediği basın toplantısında ilçelere mesaj verdi. Her ilçenin kendine göre özelliklerinin bulunduğu belirten Rektör Çarıkçı, ‘’Altyapı konusunda ilçeden destek gelirse o zaman bölüm açmakta zorlanmayız. Ama öğrenci alamayacağımız bölümü de açmak istemiyoruz’’ dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, basın mensupları ile bir araya geldi. Çarıkçı, 10 yıl sonra kapanacak değil, 10 yıl sonra da öğrenci alabilecek durumu olan bölümler açmak istediğini belirtti. 

Bazı alanlarda öğrencinin, bazı alanlarda da hocaların bulunmamasından dolay sıkıntı yaşadıklarını belirten Rektör Çarıkçı, “Sağlık hizmetleri alanında hem öğrencilerin aşırı talebi var hem de hoca bulabiliyoruz. Eğirdir için böyle bir strateji belirleyelim ve Eğirdir’i sağlık ve turizm yönünden büyütelim” ifadelerini kullandı. Eğirdir’in sağlık ve turizm yönündeki potansiyelinin yanı sıra Keçiborlu’nun da Havacılık ile ilgili potansiyelini yüksek olduğuna işaret eden Çarıkçı “Bu ilçelerimizin potansiyelini yükselme taraftarıyım” dedi

“BÖLÜM VAR HOCA YOK”

Isparta ve Senirkent’te bulunan Optisyenlik bölümüne hoca bulamadıklarını dile getiren Çarıkçı “Bölüm kurmak çok kolay. Bazı alanlarda hoca bulmak zor bazı alanlarda ise öğrenci hiç talep etmiyor. Sağlık hizmetleri alanı hem öğrencilerin aşırı talebi var hem de hoca bulabiliyoruz. Eğirdir için böyle bir strateji belirleyelim diye düşünüyorum. Eğirdir’in sağlık ve turizm olarak iki büyük alanı var. Keçiborlu ve Uluborlu biraz daha bilişim sistemlerinde iyi durumda. 10 yıl sonra kapanacak bölümleri değil de öğrenci alabilecek durumu olan bölümler açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“EĞİRDİR’İ SAĞLIK ALANINDA YÜKSELTMEK DAHA DOĞRU”

Bazı ilçelerin 10-20 yıl sonrasını düşünerek fizibilite yapılacağını öne süren Rektör Çarıkçı, “Ziraat ve Ormancılık ile ilgili bölümlerimizin çoğuna öğrenci gelmiyor. Bazı ilçelerin bazı alanlarda kendilerini geliştirmesi gerekiyor. 10-20 yıl sonrasını düşünerek çok büyük bir fizibilite yapmamız gerekiyor. Bizim düşüncemiz Eğirdir’in sağlık hizmetleri alanında, Sağlık Meslek Yüksek Okulunu yükselmek daha doğru olacak gibi görünüyor. Türkiye’de 50 yıl sonra bile insan gücü ihtiyacı olan bölümler üzerinde çalışırsak çok daha mantıklı olur” dedi.

“EĞİRDİR’DEN DESTEK ALMAMIZ LAZIM”

Eğirdir’deki öğrencilerin kayıtlarını diğer öğrencilerden daha fazla sildirmesinin nedenlerini de açıklayan Çarıkçı “Okulun alt yapısı ile ilgili Eğirdir’den destek almamız lazım. Turizm okulunda öğrencilerin kayıt sildirme oranı diğerlerine göre biraz daha fazla. Bunun sebebi ise alt yapıdan kaynaklanıyor” dedi. 

Bu haber 746 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...