Türkiye Müteahhitler Birliği temsilcisi hemşehrimiz Dünya Su Konseyine Başkan Yardımcısı seçildi

23 Kasım 2015 15:48

Türkiye müteahhitlik sektörü, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) öncülüğünde uluslararası arenadaki gücünü artırmaya devam ediyor. Fransa’da yapılan Genel Kurul’da TMB temsilcisi hemşehrimiz Prof. Dr. Doğan Altınbilek, WWC Başkan Yardımcısı seçildi. Konseydeki Türk guvernör sayısı da 4’e yükseldi.

Türkiye, su konusunda dünyanın en etkin sivil toplum kuruluşlarından Dünya Su Konseyi yönetiminde güçlü konumunu sürdürüyor. Fransa’nın Marsilya kentinde 12-14 Kasım tarihlerinde düzenlenen Dünya Su Konseyi (World Water Council-WWC)  7. Genel Kurul Toplantısı’nda 4 Türk üye Guvernör seçilerek yönetimde yer aldı.

WWC Başkan Yardımcılığı’na ise yeniden, Türkiye Müteahhitler Birliği temsilcisi olarak toplantıya katılan ve Meslek Kuruluşları ve Akademik Kuruluşlar kategorisinde en yüksek oyu alarak Guvernör olarak seçilen Prof. Dr. Doğan Altınbilek getirildi.

2012 yılından beri WWC Başkanı olan Benedito Braga’nın (Brezilya) görev süresinin 2018 yılına kadar uzatılmasına karar verilen Genel Kurul’da, Türkiye’den 3 isim daha “WWC Guvernörü” seçildi. Hükümetler ve Kamu Kuruluşları kategorisinde DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Özel Sektör ve Şirketler kategorisinde Özaltın İnşaat firmasını temsilen İrfan Aker, Sivil Toplum Kuruluşları ve Su Kullanıcıları kategorisinden SUEN Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Saatçi WWC’deki yeni isimler oldu.

Böylece Türkiye'nin Dünya Su Konseyi'nde Guvernör sayısı da ilk defa 4’e yükseldi.

DÜNYA SU KONSEYİ (WORLD WATER COUNCİL - WWC)

Dünya Su Konseyi, dünyada su konusu ile ilgili olarak giderek artan endişelere cevaben, su konusunda tanınmış uzmanlar ve uluslararası kuruluşların inisiyatifiyle 1996 yılında Marsilya-Fransa’da kurulmuş kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Dünya Su Konseyi’nin amacı; dünya üzerindeki yaşamın çevresel sürdürülebilirliği için suyun etkin bir şekilde korunması, geliştirilmesi, planlanması, yönetimi ve kullanımını kolaylaştırmak üzere, su ile ilgili hassas konularda en üst düzeydeki karar alma mercileri de dahil olmak üzere bütün düzeylerde farkındalık yaratmak, politik duyarlılık oluşturmak ve gereken eylemleri başlatmaktır.

Dünya Su Konseyi’nin halihazırda 60’tan fazla ülkeden yaklaşık 350 üyesi bulunmaktadır.

 

Bu haber 685 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...