Öğrenciler için yarı yıl tatilinde Umre programı

23 Kasım 2015 15:57

İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Mevlüt Baycu, Umre organizasyonları kapsamında Öğretim Görevlisi, Öğretmen, öğrenci ve ailelerin katılacağı Umre programı düzenlendiğini bildirdi.

Söz konusu Umre programının, 8 gün veya gece Mekke, 3 gün veya gece Medine olmak üzere, toplam 11 günlük yarıyıl tatil döneminde ekonomik ve normal kategorilerde ‘Özel Umre Turu’ şeklinde düzenleneceğini ifade eden İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Mevlüt Baycu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Diyanet İşleri Başkanlığımız geçmiş yıllarda olduğu gibi bu senede öğrencilerin karne tatilinde Öğretmen, Öğrenci ve Veliler için hazırlanan 11 günlük ekonomik umre programı gerçekleştirecektir. Bunun için kayıtlar başlamış bulunmaktadır

BAŞVURULAR 18 ARALIK’TA SON

İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürlüğümüz tarafından yürütülen kayıt işlemleri çerçevesinde; bu sömestr tatili umre programından sadece Öğretmen, Öğrenci ve Veliler faydalanabiliyor. 22 – 28 Ocak 2016 tarihlerinde ülkemizden hareket edecek Öğretmen, Öğrenci ve Veli Umre turları 02 – 08 Şubat 2016 tarihlerinde umre ziyaretlerini tamamlayarak ülkemize dolayısıyla ilimize geri dönecekler. 2016 yılı öğretmen, öğrenci ve veli umre ekonomik programı 11 gün sürecek. Kayıtlar ise 18 Aralık tarihinde bitecektir” dedi.

KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

Sömestri Tatili Umresi için kayıt ve izlenecek yol ile istenen belgeler konusunda da açıklama yapan Şube Müdürü Baycu; “Umreye gitmek isteyen öğretmen, öğrenci ve veliler ekonomik veya normal konaklama türüne ait banka kodu ile Türkiye Diyanet Vakfı Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğünce anlaşmalı bankalara açtırılan Umre Kurumsal Tahsilat hesabına ücretini peşin olarak yatırdıktan sonra müracaatlarını kendisine en yakın il veya ilçe müftülüğüne veya elektronik ortamda  http://hac.diyanet.gov.tradresinde “umre bilgi giriş programından kendileri yapabileceklerdir. Kayıt yaptırdıktan sonra, il ve ilçe müftülüklerinden alacakları 2016 yılı umre kayıt form dilekçeyi 2 nüsha halinde doldurarak aşağıdaki belgelerle birlikte bir nüshasını ilgili müftülüğe teslim edecekler ve ayrıca kendilerinden;

1. Katılacağı tur tarihi itibariyle geçerlilik süresi en az bir yıl olan çipli pasaport (Pasaportu kişiler çıkartacaklardır.)

2. Seyahat ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu,

3. 45 yaşından küçük olup eşleriyle birlikte gidecek bayanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi,

4. Öğrencilerden fiilen öğrenci olduğuna dair belge mutlaka istenecektir.

Öğrencilerin Suudi Arabistan’a gidiş esnasında öğrenci belgesi bulundurmaları zorunludur.

5. Öğrenci olarak kayıt yaptırabilmek için 13 – 27 yaş grubunda olma şartı aranacaktır.

6. 45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkekler için, birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan akrabalık belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı) birinci derecede akrabası olmayanların ise müftülüklerden temin edilebilecek örneğe uygun olarak noterden alacakları muvafakatname ve taahhütname getireceklerdir” ifadelerini kullandı.

İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü MevlütBaycu, bu konuda yarıntılı bilgi almak isteyen vatandaşların İl Müftülüğü Hac ve Umre Şubesi ile en yakın İlçe Müftülüklerine müracaat edilebileceklerini sözlerine ekledi.

 

Bu haber 903 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...