CHP’de İlçelerde Kongre Haftası

25 Kasım 2015 14:30

CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, delegelerin gençleştiğine ve kadın ile genç delege sayısının arttığına dikkat çekti. Demirkol, ‘’Delegelerin eskiye oranla yüzde 75’i değişti. Yaş ortalaması da 51’e indi’’ dedi

CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, 6 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan Merkez İlçe Başkanlığı seçimi için oy kullanacak delegelerin belli olduğunu açıkladı. Delegelerle ilgili önemli ayrıntıları paylaşan Demirkol, ‘’Delegelerin eskiye oranla yüzde 75’i değişti. Kadın delege sayımız yüzde 55 arttı. Genç delege sayımız yüzde 300 arttı. 13’ten 47’ye yükseldi. Bunlar 30 yaş altı delegelerimiz. Delege yaş ortalamamız da 56’dan 51’e düşmüş durumda. Bunlar istatistiki bilgi’’ dedi.

Öte yandan İlçe Kongrelerinin bugün itibariyle başladığını duyuran Demirkol, ‘’25 Kasım yani yarın Şarkikaraağaç ile startı vereceğiz. 19 Aralık’ta da İl kongremizi yapacağız.

Şarkikaraağaç, Senirkent, Gelendost, Yenişarbademli, Atabey, Uluborlu, Aksu ve Sütçüler seçime tek liste ile Keçiborlu, Eğirdir, Gönen ve Yalvaç ise iki listeyle gidecek gibi görünüyor’’ diye konuştu.

Diğer taraftan seçimlerde aday olacak tüm adaylara mesaj veren Başkan Demirkol, ‘’He zaman söylüyorum; Parti içi demokrasiyi en iyi işleten partilerden biriyiz. Her CHP’linin her makama aday olma hakkı vardır. Bunu kimse engelleyemez. İl Başkanı ve Yönetimi olarak her adayımıza eşit mesafedeyiz. Başka adaylığını açıklamak isteyen arkadaşımız varsa onunla da kürsüye çıkar, eşlik ederim’’ şeklinde konuştu.

Bu arada yeniden aday olmayacağını açıklayan CHP Merkez İlçe Başkanı Talimdar Üzümcü de yeni seçilecek arkadaşlarına çağrıda bulundu. Üzümcü, ‘’Sevgili Parti üyemiz Mustafa Yıldız kardeşim adaylığını açıklıyor. Cesaretinden dolayı kutluyorum. Merkez İlçe olarak görevimiz; Üyeleriyle yasal kongre süreçlerini götürmek, heyecan ve albeni oluşturmak ve partinin yönetim kademelerini istekli ve zamanı olan arkadaşlarımızdan seçmek. Sayın Başkanım Senayi Beyin de söylediği gibi adaylığını açıklayacak olan arkadaşlarımızın her zaman yanındayız. Demokratik süreci CHP’nin büyümesi adına kullanmak zorundayız. Güven duymalıyız birbirimize. Yan yana durmalıyız ve büyütmeliyiz bu partiyi. Rekabet içerisinde sevgi ortamında bu düğünlerimizi gerçekleştirmeliyiz’’ ifadelerinde bulundu.

 

 

Bu haber 612 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...