Uluborlu’da Öğretmenler Günü kutlamaları

25 Kasım 2015 18:12

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları saat 10:30'da Uluborlu ilçesi Alaaddin Keykubat Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlama programında ilk olarak Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk büyükleri ve görevleri başında şehit olan bütün öğretmenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.

Programa İlçe Kaymakamı Adem ÇELİK, Garnizon Komutanı İhsan ÇINAR, Belediye Başkanımız Mehmet ÜNVERDİ, daire amirlerimiz, öğretmenlerimiz ve halkımız katıldılar.

Uluborlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırladığı programda ilk olarak kürsüye çıkan Asuman ULUSOY Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Milli Eğitim Bakanımız Nabi AVCI'nın öğretmenler günü ile ilgili yayınladığı kutlama mesajını okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa KABASAKAL yaptı.

Açılış konuşmasını takiben emekli olmuş bir öğretmenimizin anısını anlatan video yayınlandı. Duygu yüklü bir hikaye anlatımının sonrasında Uluborlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ve koro dinletisi sahne aldı. Öğrencilerimizin okuduğu şiirler ve tiyatro gösterileri katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi ve büyük beğeni aldı.

Öğretmenlik mesleğinde bir yılını dolduran ve stajyerliği kalkmış olan Uluborlu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Seda YÜREKLİ, Çakır Hasan Ortaokulu Öğretmeni Seda KÖSE ÇETİNKAYA ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni Nilay ATEŞ'e Uluborlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Vekili Adem MINGIR tarafından öğretmenlik yemini yaptırıldı.

Öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimiz için ödül töreni düzenlendi ve program sona erdi.

Bu haber 859 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...