Türkmenistan’a Ardıç Yolculuğu Başladı

25 Kasım 2015 18:13

Eğirdir Orman Fidanlık Müdürlüğünden ardıç fidanı alımı için Türkmenistan Orman Genel Müdürü ile Mary Vilayeti Orman Bölge Müdürü, Isparta Orman Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettiler.

Türkmenistan Orman Genel Müdürlüğünün fidan talepleri doğrultusunda, Orman Genel Müdürlüğümüz ile fidan alımı protokolü gerçekleştirilmişti. Bu kapsamda Fidan ve Tohum İşleri Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz Doğan rehberliğinde Isparta’ya gelen Türkmenistan Orman Genel Müdürü Muhammet Durikov Hudayberdyevich, Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Bölge Müdür Yardımcıları Saim Mere, Yaşar Ramazan Kartal ve Nuri Maraş Tarafından karşılandı.

Konuk heyetin, Eğirdir Orman Fidanlık Müdürlüğünü ziyareti ile devam eden buluşmada, Fidanlık Müdürü Alime Divrik tarafından fidanlık çalışmaları anlatıldı. Eğirdir Orman Fidanlık Müdürlüğünde yapılan çalışmalar ile ardıç fidanı üretimi konusunda sonuç alındığını ve ardıç ağacının oluşum sürecinde tek başına rol olan ardıç kuşunun görevinin üstlenildiği belirtildi. İlave katlama yöntemi buluşuyla, ardıç fidanı üretiminin sağlandığını böylelikle büyük bir ormancılık başarısına imza atıldığı vurgulandı. Daha sonra ardıç tohumlarının çimlenme engellerinin giderilme aşamaları ve fidan üretim tekniği ile ilgili bilgi verildi.

Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi yaptığı konuşmada " Ardıç fidanı üretimi ile ün yapan Eğirdir Orman Fidanlığından Orman Genel Müdürlüğümüz talimatları doğrultusunda 20 bin adet ardıç fidanı ile 25 kg ardıç tohumunun Türkmenistan’a gönderileceğini ve oradaki peyzaj çalışmalarında kullanılacağını belirtti. Ayrıca 20 bin adet mazı ile 10 bin adet mavi servininde Konya’daki fidanlıklardan tıra yükleneceğini iletirken,  kardeş ülkemizin ormancılık çalışmalarına katkıda bulunmanın memnuniyetini dile getirdi.

Ziyaretin sonunda gördükleri ilgi ve öğrendikleri bilgiler için başta Bölge müdürü İsmail Tüfekçi olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür eden Türkmenistan heyeti fidanlıktan ayrıldı.

Bu haber 609 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...