Yalvaç’ta Emniyet yasadışı faaliyetlerde bulunanlara göz açtırmıyor

25 Kasım 2015 18:16

İl Emniyet Müdürlüğü, ilimizde yasa dışı yapılan faaliyetlere yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları ile ilgili yapılan açıklamada; “Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar neticesinde küçük yaştaki çocukların üzerini arayarak zorla paralarını alan bir şahıs ile “Uyuşturucu Madde Bulundurduğu” anlaşılan bir şahıs yakalanmış, ayrıca ihbar üzerine bir araçta ve bir ikamette yapılan aramada iki adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir.

KÜÇÜK ÇOCUKLARIN ÜZERLERİNİ ZORLA ARAYARAK PARALARINI ALAN BİR ŞAHIS YAKALANDI:

Debbağlar Mahallesinde üç çocuğun birlikte oyun oynamak üzere Uzunyol Caddesi üzerinde iken yolda daha önceden tanıdıkları V.C. isimli şahsın kendilerini durdurarak üzerlerinde para olup olmadığını sorduğu, çocukların paramız yok demeleri üzerine zorla üzerlerini arayarak çocukların ceplerinde bulduğu paraları alması üzerine aileleri tarafından V.C. isimli şahıs hakkında şikayette bulunulmuştur.

Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışma ve şikâyetlerin değerlendirilmesi sonucu V.C. isimli şahıs kısa sürede yakalanarak “Yağma” suçundan hakkında yasal işlem yapılmış ve adli mercilere sevk edilmiştir.

İHBAR ÜZERİNE YAPILAN ARAMALARDA 2 ADET RUHSATSIZ SİLAH ELE GEÇİRİLDİ:

Yalvaç ilçe Emniyet Müdürlüğümüze M.P. isimli şahsın aracında ruhsatsız tabanca bulundurduğu yönünde yapılan ihbarın değerlendirilmesi ile ekiplerimizce bir süre takip edilen şahıs aracını park ederken durdurulmuş olup, yapılan aramada aracın torpido gözünde 1 adet 7,65 mm çapında Kırıkkale marka tabanca ele geçirilmiştir.

Bir başka ihbarın değerlendirilmesi ile Debbağlar mahallesinde bir ikamette yapılan aramada ise 1 adet 9 mm çapında Ruger marka tabanca ve bu tabancaya ait 23 adet dolu fişek ele geçirilmiştir.

Şahıslar hakkında 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan gerekli yasal işlem yapılarak adli mercilere sevk edilmiştir.

UYUŞTURUCU MADDE BULUNDURAN ŞAHIS YAKALANDI:

Adli Makamlarca yürütülmekte olduğu “Uyuşturucu Madde Ticarete Yapmak” suçu ile ilgili soruşturma kapsamında şüpheli D.Ö. isimli şahsın Çarşı Mahallesinde bulunan ikametinde arama yapılması talimatı verilmesi üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince bahsi geçen adrese düzenlenen baskın neticesinde ikamette yapılan aramada 1 kök hint keneviri ile 6136 Sayılı Kanuna aykırılık teşkil eden 1 adet açılır kapanır bıçak ele geçirilerek şahıs ve elde edilen materyaller soruşturma kapsamında adli makamlara teslim edilmiştir.

 Emniyet Müdürlüğümüzce ilimizde yasadışı olarak yapılan faaliyetlere yönelik operasyonlarımız kararlıkla devam edecektir” denildi.

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...