“Öğretmenlerimize müteşekkiriz”

25 Kasım 2015 18:27

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Vali Vahdettin Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can ve beraberindeki öğretmenleri kabul ederek tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Vali Özkan, tüm öğretmenlerin gününü tebrik ederek, öğretmenlere dönem içinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

“KALKINMAMIZDA EN ÖNEMLİ AKTÖR ÖĞRETMENLERİMİZDİR”

Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında, milli bir misyonu icra edenlerin başında öğretmenlerin geldiğini aktaran Vali Özkan,  “Öğretmenlerimiz bu görevi yaparken yüksek derecede fedakârlık göstermektedirler. Bu fedakârlıklarından dolayı da toplum olarak öğretmenlerimize müteşekkiriz. Toplumumuzun milli ve manevi kalkınmasının güvencesi olan eğitim sistemimizin en önemli aktörü öğretmenlerimizdir.” dedi. 

“BAKANLIĞIMIZIN EĞİTİME HİZMET VE DESTEKLERİ DEVAM ETMEKTEDİR”

Günümüzde öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve eğitim kurumlarının bir bütün olarak görüldüğünü ve Eğitim-öğretim hizmetlerinin geliştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından büyük gayret sarf edildiğini aktaran Vali Özkan, “Bakanlığımızın başta fiziki alt yapı, bilgi teknolojilerinin geliştirilmesi konularında eğitime sunduğu hizmetler ve verdiği destekler artarak devam etmektedir. Öğretmenlerimiz bu gelişmelerin ve desteklerin çatısı altında toplumumuzdaki tüm sektörlerin hem öncüsü konumundalar. Bu yönüyle de öğretmenlerimiz kutsi bir görev yürütmektedirler.

“MESLEK HAYATLARINDABAŞARILAR DİLİYORUM”

Öğretmenlerimiz kamu görevinin dışında insani ve vicdani görevleriyle öğrencilerimize evrensel erdemliliğe ulaşmalarında da rehberlik etmektedirler.  Her bireyin kendine has yeteneklerinin geliştirilmesinde ve dışa vurulmasında rehber görevi üstlenen, toplumsal kalkınmamızda önemli bir rolü olan öğretmenlerimizin günü tekrar kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Buradan Doğa Koleji Konferans Salonunda gerçekleştirilen Öğretmenler Günü Kutlama programına geçen Vali Vahdettin Özkan, mesleklerine uzun süre hizmet etmiş öğretmenlere “Onur Belgesi” takdim etti.

Programda mesleklerinde bir yılını dolduran genç öğretmenler yemin ederek, asli görevlerine başladılar. Program Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenleri tarafından hazırlanan müzik dinletisinin ardından sona erdi.

 

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...