“Terör, Terörist başıyla görüşmekle bitmez”

21 Kasım 2012 17:57

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul Ve Yetimler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Musa İrez, son günlerde terörist başı Abdullah Öcalan’la hükümetin görüştüğü yönünde çıkan iddialara tepki göstererek; “Terörist başıyla masaya oturarak terör çözülmez. Terör taviz verdikçe gerisini ister. Terör örgütüne koşulsuz silah bıraktırılmalıdır” dedi.

30 Yıldır terörün Türkiye’ye verdiği zararın binlerce şehide mal olduğu kadar, milyarlarca liralık kaynağın heba olup gitmesine neden olduğunu ifade eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Musa İrez; “Bilindiği gibi ülkemizde 30 yıldır terör olayları yaşanıyor. Bu süreçte 35 bin asker, polis ve vatandaşımız şehit oldu. Tüm bunların sorumlusu şuanda İmralı’da cezasını çekmekte olan Teröristbaşı Abdullah Öcalan’dır.

Terör çeşitli zamanlarda olduğu gibi son dönemde eylemlerine tüm hızıyla devam etmektedir. Son şiddetiyle devam eden bu eylemler nedeniyle daha dört gün önce 5 askerimiz şehit oldu.

Biz şehit aileleri ve gaziler olarak her şehit haberinde yıkılıyoruz. Üzüntümüz çok büyük diyoruz ama başımızdaki yöneticiler, siyasiler maalesef terör ve teröristlere hep iyi yönden bakıyorlar ve bu sorunu masaya oturarak çözüleceğini sanıyorlar. Onların canlarının yanmadığından dolayı mı bu terör olaylarına böyle iyimser bakıyorlar. Onların canları yansaydı, şehit haberlerini duyunca üzülselerdi bu terör olaylarını bitirmek için daha etkin mücadele yaparlardı. Çünkü terör, öyle ‘gelin bakalım oturun şu masaya konuşalım, bırakın şu silahları da ne istiyorsanız verelim’ demekle olmaz.

Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir. Nasıl İran PKK terör örgütünün İran versiyonu PJAK’a diz çöktürdüyse, Türkiye Cumhuriyeti de PKK’ya diz çöktürebilir. Ama bunu öyle insan hakları ayaklarıyla yaparak değil. Tuttuğunu öldürerek. Çünkü, PKK terör örgütü bize öyle yapmıyor mu? Bulduğu her askeri ve polisimizi şehit etmiyor mu?

İmralı canisiyle yıllardan beri görüşüldü. Her görüşmenin sonu hüsranla bitiyor. Bundan sonra ocaklarımıza ateş düşmesin. Küçük yavrularımız öksüz kalmasın. Anne ve babaların gözyaşları kurusun. Tüm bunları yaparken de devletin terör örgütüne en küçük bir taviz vermemesi lazımdır. Onu vereyim, şu hakkı vereyim derken elimizde verilecek hak kalmaz ve terör örgütü başımıza çıkar. Yani neticede terör örgütünün istekleri kesinlikle bitmez. Elini verirseniz kolunuzu kaptırırsınız” dedi.

 

 

Bu haber 750 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...