Anaç Koyun-Keçi Desteklemelerine Başvurular Cuma günü sona erecek

26 Kasım 2015 18:23

Anaç Koyun-Keçi Destekleme Başvurusu 27 Kasım Cuma günü sona eriyor. Birliğe 550 üyeden şu ana kadar 300ü başvurdu.

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yalvaç Şubesi sürü sahiplerine çağrıda bulunarak anaç koyun keçi destekleme başvurularının 27 Kasım Cuma günü sona erdiğini haber verdi. Eylül ayında başlayan başvuruların son haftasına girdiğini haber veren birlik yöneticileri halen başvuruda bulunmamış olan üyelerin bu Cuma günü mesai bitimine kadar başvurusunu yapmasını istediler.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye olan ve sürüsünde 15 ayını doldurmuş koyun ya da keçisi bulunan üyelerin başvuruda bulunabilecekleri haber verildi.

NE KADAR DESTEKLEME YAPILIYOR?

Bu yıl sürü sahiplerine her bir damızlık hayvan için brüt 23 TL ödeme yapılacağı bildirildi. Mayıs ayı sonlarında yapılacak ödemelerin yapılacak başvurularda gerekli incelemelerde uygun olanlara yapılacağı haber verildi.

Geçtiğimiz yıl Birlik üyelerinden başvurusu bulunan üyelerine 63 bin 735 adet anaç hayvan karşılığında 1 milyon 274 bin 700 TL ödeme yapılmıştı. Bu yıl rakamın daha da artmasının beklendiği tahmin ediliyor.

YALVAÇ HAYVANCILIKTA LOKOMOTİF

Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Yalvaç Temsilcisi Ayhan Yalvaç, Yalvaç ilçesinin hayvancılıkta önemli bir noktada olduğunu belirterek, ‘Ülkemizde hayvancılıkta yaşanan gerilemenin aksine ilçemizde azımsanamayacak derecede bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle hükümetin hayvancılığı teşvik amacıyla son yıllarda ardı ardına çeşitli kalemler başlığı altında desteklemelerde bulunması cazibesini yitiren bu sektöre bir cansuyu oldu. Anaç koyun keçi desteklemeleri, sürü yöneticisi desteğinin yanısıra şimdi 5 yıllıl bir süreyi kapsayan Pırıt Islah Projesi bunlara verebileceğimiz örneklerdir. Peygamber mesleği olan çobanlık artık revaçta olan bir iş kolu oldu. Milli ekonomiye de önemli bir katkı sağlayan hayvancılığın daha da geliştirilmesi konusunda hükümetin yanı sıra birlik olarak bizlerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz şeklinde konuştu.

Bu haber 696 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...