“Türkmen Kardeşim Seninleyiz”

26 Kasım 2015 18:26

Isparta Yörük Türkmen derneği başkanı Hasan Parlakyıldız Suriye’deki Bayır Bucak Türkmenlerine destek olmak ve kardeşlerimizin yanında olduğumuzu içeren açıklamada bulundu. Parlakyıldız yaptığı açıklamada;

“Türk menem Türk menem , men Türkmenem diye başlayan dizeleri ile şair ne güzel anlatmış. Dünya coğrafyasında son 100 yılıda yapılan kanlı baskınlara ve istilalalra baktığımız zaman hep Türkmen kardeşlerimize yapıldığını göreceksiniz. Hafızamızı tazeleyecek olursak Kırım, Çeçenistan,  Doğu Türkistan. Saray Bosna, Musul Kerkük (ırak), şimdi ise Suriye’deki Bayır Bucak Trükmen kardeşlerimize yapılan adete bir soykırım ve kendi öz topraklarından atılmak istenmektedir.

Neden Niçin Niye dünya coğrafyasındaki Osmanlı imparatorluğunun sınırları içerisinde kalan ve bugün hepsinin ayrı bir devlet olduğu coğrafyada kaos sıkıntı ve savaş hali vardır. Yoksa dünya düzenini değiştirmeye çalışan siyonizme hizmet edenler Türk milletinin izlerini ve tarihi kültürel değeri olan yapıları yok etmeye çalışmak hangi zihniyete hizmet etmektir.

Suriye deki Türkmen Dağı eteklerinde 1071 den bu yana yaşam süren Bayır Bucak Türkmenlerine yapılan karadan havadan ve denizden yapılan bu saldırının asıl amacı nedir. Yoksa gelecekte kurulacak olan Türkiye Cumhuriyetinin güneye açılan kapısında farklı bir düşünceye haiz devlet mi kurulmak istenmektedir. Rusyanın sıcak denizlere açılma hayallerimi gerçekleştrilmeye çalışılmaktadır.

Bunca akan kanın amacı Büyük Ortadoğu projesinin de varılan bir anlaşma sonucunda o bölgedeki Türkmenlerin yok edilmesi veya topraklarında sürülerek bölgede Türkmen kardeşlerimiz göç etmeye mecbur bırakılmak istenmektedir.

Isparta Yörük Türkmen derneği olarak her zaman her yerde Türkmen Kardeşlerimizin dertleri ile dertleşecek Sevinçleri ile sevineceğiz bugün Bayır Bucak Türkmen Kardeşlerimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor bir an önce bu saldırıların sona ermesini dünyadaki barış ve huzurun yeniden tesis edilmesi için çalışmaların yapılmasını rica ediyor kardeşlerimize Allahtan güç kuvvet vermesini niyaz ediyorum. 

 

 

Bu haber 723 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...