ÇALIŞMALAR BİR İLERİ, İKİ GERİ..

26 Kasım 2015 18:30

Bir müddet durmuş olan Isparta Kara Havacılık Okulu tekrar inşaatına başlandı. KOÇOĞLU A.Ş. mühendisleri ve işçileri tekrar çalışmalara başladı. En kısa zamanda inşaat bitirilecek. Kara Havacılık Okulu'nun tamamlanmasıyla bölgeye büyük ekonomik katkı sağlanacak. İlk aşamada 750 personel görev alacak, TOKİ tarafından da lojmanlar yapılıyor.

Kara Havacılık Okulu iskan tesisleri inşaatını durduran ve 5 ay gecikme yaşatan Koçoğlu, daha sonra da projeden tamamen çekilmişti. 13 Aralık'ta bitmesi gereken 149 milyon TL'lik projeyle ilgili endişe yaşanmasına neden olmuştu. Koçoğlu firmasının Mili Savunma Bakanlığı'yla yaptığı ihale sözleşmesi kapsamında yürüttüğü Kara Havacılık Okulu iskan tesisleri inşaatına tekrar başladığı bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Güvercinlik Kara Havacılık Okulu'nun Isparta'ya taşınması iş ve işlemleri için kendisini inşaatın biteceği Aralık ayı içerisinde ve sonrasına göre hazırladığı öğrenildi. Bu nedenle Bakanlığın yüzde 95 fiziki gerçekleşmelere ulaşan inşaatın tamamlanması için tedbir alacağı, gerekirse yeni bir ihaleye çıkacağı haber alınmıştı. Bakanlık yetkilileri ile firma yetkililerinin tekrar anlaşma sağladığı ve inşaata devam etme kararı alındığı açıklandı. Bu durum Isparta'da sevinçle karşılandı.

Isparta Kara Havacılık Okulu'nda ilk etapta 750 kadrolu personelin görev yapacağı, eğitim dönemleri içerisinde ise bu sayının 3000'i geçeceği bildirildi. Bazı ekonomik sorunlar nedeniyle 6 milyon m2'lik Kara Havacılık Okulu İskan Tesisleri inşaatında duraklama yaşayan yüklenici firma, mayıs ayı itibariyle yeniden çalışmalara başladı. 190 kişiyle şantiye faaliyetlerini yürüten Koçoğlu, dev proje için haziran ayında çalışan sayısını 300'e çıkardı. Haziran¬2015'de tamamlanması gereken Isparta Kara Havacılık Okulu inşaatı, yüklenici firmaya verilen ek süre nedeniyle Aralık¬2015'de tamamlanacaktı. Firmanın son iş teslim tarihi 13 Aralık. Ancak çalışmaların kasım ayı içerisinde tamamlanıp, iskan tesislerinin Genelkurmay Başkanlığı'na teslim edileceği belirtiliyordu. Tekrar bir duraklama yaşanan inşaatta yüklenici firmanın tamamen elini çektiği işçilerin işlerine son verildiği açıklanmış. 25 Kasım 2015 tarihi itibariyle yüklenici firmayla tekrar anlaşma sağlandı ve çalışmalar tekrar başlandı.

Isparta Kara Havacılık Okul Komutanlığı İskan Tesisleri İnşaatı Güvercinlik Ankara'da faaliyet gösteren Kara Havacılık Okul Komutanlığı'nın, Isparta Havaalanı yanında bulunan alana taşınması amacıyla gerçekleştirilen ihale kapsamında mevcut projede, 2 Adet Uçak Pisti, 2 Adet Helikopter Pisti, 8 Adet Taksi Yolu, 2 Adet Helikopter Apronu, 1 Adet UçakApronu ile Okul Karargah Binası, Meydan Hareket Binası, İtfaiye ve Arama Kurtama Binası, 1 Nolu Hangar, 2 Nolu Hangar, 3 Nolu Hangar, Saymanlık Deposu, Lojistik Destek Komutanlığı, Er Pavyonu Binası, 30 Yataklı Revir Binası, Turgay Tipi Disiplin Cezaevi Binası, 1 Nolu Teshin Merkezi, 2 Nolu Teshin Merkezi, 3Nolu Teshin Merkezi, 500 m3 Su Deposu, 2.Kademe Binası, 600 Kişilik Yemekhane Binası, 600 Kişilik Servis Binası, Çöp Binası,İş Ocakları Binası, Paket Arıtma Tesisi Alt Yapı, İglo Tipi Cephanelik, Bölük Malzeme Deposu (20¬1),Bölük Malzeme Deposu ( 20¬2), Bölük Malzeme Deposu (20¬3), 30 Araçlık Sundurma, Trafo ve Jeneratör Binaları, Nizamiye Binası, Giriş Takı, 1000 m3 Su Deposu, Öğretim Başkanlığı Binası, Teknik Eğitim Sitesi ve Uygulama Hangarı, Kurs Tabur Komutanlığı, İntikal Yemekhane Binası, Tabldot Binası, Kapalı Spor Salonu Binası, Konferans Salonu, Akaryakıt Aktarma İstasyonu, Uçuş Takip Binası, 10 Adet Nöbet Kulübesi, 1 Adet Kıta Yükü Cephanelik, Teknisyen Binaları'nın inşaatları gerçekleştirilmektedir.

Bu haber 934 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...