44 Mahallenin 39´unda Kentsel dönüşüm uygulanmalı

30 Kasım 2015 18:17

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Akıllı uyardı. 44 mahallenin 39’unda kentsel dönüşüm uygulanması gerektiğini belirtti

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Makine Yüksek Mühendisi Hasan Akıllı, Isparta’da kentsel dönüşümün daha kapsamlı olarak ele alınması gerektiğini belirterek, “deprem yönetmeliği”nden önce yapılan bütün binaların “kentsel dönüşüm” kapsamına alınması gerektiğini söyledi.

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Akıllı Isparta’nın 44 mahallesinden 39’unun “kentsel dönüşüm” kapsamına alınması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“44 mahallemizde toplam 104 bin konut veya bina var. Bunların 70 bini kentsel dönüşüme girmeli ve yenilenmeli. Çünkü bu binalar 1999 depreminden sonra yürürlüğe giren “deprem yönetmeliği”nden sonra yapıldı. Yani deprem yönetmeliğine uyumlu değil. Bu konuda kapsamlı bir çalışma yapılması şart.

Türkiye’de kentsel dönüşüm uygulamaları yanlış. Kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüm olarak görülüyor. Böyle bir bakış açısı ileride “şehir planlaması” açısından ciddi olumsuz sonuçlar doğuracak. Kentsel dönüşüm toptan ele alınmalı.”

Akıllı, Davraz Mahallesinde kentsel dönüşüm için geç kalındığını da belirterek, Davraz Mahallesi’nde hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme girilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Bu haber 625 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...