Isparta’da sahte polis yakalandı

2 Aralık 2015 18:35

Isparta’da alışık olmadığımız bir dolandırıcılık olayı daha yaşandı. Isparta’da iş yerinde çalışan bir kişinin, kendisini telefonla arayan ve polis olduğunu söyleyen şahsın, söylediği kişiye 200 lira vermesi ile dolandırıcılık olayı gerçekleşti. Dolandırıcılar, Isparta’da bu kez otobüs yazıhanesine hedef aldı. Köy Garajı içerisinde bir yazıhanede çalışan E.Ö.'yü arayan ve kendini Gelendost ilçesinde görev yapan polis memuru olarak tanıtan şüpheli, E.Ö'ye bir süre sonra işyerine kardeşinin geleceğini ve bir zarf getireceğini söyledi.

Ve elindeki zarfı Gelendost ilçesine kendisine göndermesini ayrıca gelen kişiye de 200 lira para vermesini istedi. Şüphelinin telefonu kapatmasından sonra iş yerine gelen kişi, kendisini memurunun kardeşi olarak tanıttı ve getirdiği zarfı teslim etti. Ardından 200 lira alan şüpheli, daha sonra olay yerinden ayrıldı. Açtığı zarfta sahte 500 Euro olduğunu gören E.Ö, dolandırıldığını anladı ve polise başvurdu.

İş yerindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, söz konusu zarfı getiren kişinin çok sayıda sabıkası olan T.T. olduğunu belirledi. Polis şimdi o dolandırıcının peşine düştü. Emniyet ise Ispartalılara, "Sizleri telefonla arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtan ve sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın” uyarısı yaptı.

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...