Vatandaş umudunu yılbaşı biletine bağladı

2 Aralık 2015 18:37

Milli Piyangonun yılbaşı özel çekiliş biletleri dünden itibaren satışa sunuldu.  Bu yıl Yılbaşı özel çekilişinde rekor ikramiye olarak 55 milyon lira verilecek. Beş yıl önce büyük ikramiyenin isabet ettiği çeyrek bileti satan Yetkili Milli Piyango Bayi Ziya Danışman şimdiden biletlere büyük rağbet olduğunu söyledi. 

Isparta’da yıllardır Piyango Bileti satışı yapan Milli Piyango Yetkili Bayi Ziya Danışman, dün itibariyle başlayan bilet satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Piyasada yaşanan ekonomik durgunluk vatandaşların umutlarını Yılbaşı biletlerine bağlamalarına neden oldu. 1 kişiye 55 milyon TL verileceği Yılbaşı piyangosu için satışların başlaması ile birlikte ilgi de artarak devam ediyor.  Bilindiği gibi Milli Piyango İdaresi her yıl yılbaşı için özel çekiliş yapar.

Dolayısıyla bu yılda böyle yapılacak ve bunun için idarece bastırılan biletler yurt geneline dağıtıldı. Her yıl milli piyango özel çekilişi biletleri çekilişin yapıldığı Aralık ayının ikinci haftasında satışa sunulurdu. Ancak, idare üç yıldır bu tarihi iki hafta öne çekti. Milli Piyango İdaresi ayrıca, 9 ve 19 Aralık tarihinde yaptığı ara çekilişleri de Yılbaşı özel çekilişi nedeniyle kaldırdı” dedi.

Piyasada yaşanan ekonomik durgunluk nedeniyle vatandaşın zor durumda olduğunu ifade eden Piyango Bayi Danışman; “Onun için vatandaşların çoğunluğu bu durgunluktan kurtulmak için umutlarını yılbaşı özel çekilişine bağlamış durumda. Onun için bilet satışlarımız daha şimdiden yoğun diyebilirim. Bu satışlarımız Aralık ayının üçüncü haftasından itibaren daha da artacaktır. Zira, vatandaşların çoğu bilet işini yıl sonuna doğru veya çekilişin yapılacağı tarih yaklaştıkça aklına getiriyor ve alıyor” şeklinde konuştu.

Yıllardır Milli Piyango bileti sattığını, her yıl kendine has kıyafetler giyerek müşteriye hizmet verdiğini ifade eden Danışman; “Bilet alan vatandaşlarımızın amacı yeni yıla zengin girmek. Vatandaşlar satış yapanların yakalarında bayi kartı bulunup bulunmadığına baksın. Arkası mühürlü olan biletleri alsın. Bu günleri fırsat bilen kalpazanlar ortaya çıkabiliyor. Biletlerin sahtesini basıp satıyor. Olan yine vatandaşa oluyor. İnşallah büyük ikramiye ihtiyacı olan birine çıkar” dedi.

 

Bu haber 806 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...