“Üniversitemizle her konuda irtibat içerisindeyiz”

2 Aralık 2015 18:41

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı’yı makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; Çünür Mahallesi’nde yapmayı planladığı Otogar projesi kapsamında yüksekliği 100 metre, çapı 25 metreyi bulan kulenin cephelerinde kuş yuvalarının yapılması ve bunların seramikten SDÜ tarafından üretilmesini istedi”

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’yı ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Isparta Belediyesi ile SDÜ arasında yapılan eğitim protokolü ile belediyenin yatırımlarında Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından yapılması düşünülen projeler ele alındı.

ORTAKLAŞA PROJELER ELE ALINDI

SDÜ Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ve her yıl binlerce kişiye eğitim verilen ISMEK Birimi ile SDÜ Sürekli Eğitim Merkezi arasında yapılan işbirliği protokolü ele alındı. Yine Isparta Belediyesi’nin Çünür Mahallesi’nde yapmayı planladığı otogar projesi kapsamında yüksekliği 100 metre, çapı 25 metreyi bulan kulenin cephelerinde kuş yuvalarının yapılması ve bunların seramikten SDÜ tarafından üretilmesi konuları ele alındı.

“BAŞKANIMIZ BİZİ YALNIZ BIRAKMIYOR”

Görüşmede konuşan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, “Isparta Belediyesi ile üniversitemizin eski ismiyle Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, yeni adıyla Sürekli Eğitim Merkezi arasında bir protokol yapılmıştı. Belediyemizin vermiş olduğu mesleki eğitimler, sertifika programlarına biz üniversite olarak hem sertifikasyon hem akreditasyon hem de denetim anlamında katkı yapıyorduk. Bu anlamda bir protokol imzalamıştık. Bu konudaki sürecin nasıl işlediği, çalıştığı ile alakalı olarak Sayın Başkana bir ziyaret yapmak istemiştik. Sağ olsun kendisi bizi ziyaret etti, onurlandırdı. İnşallah yine bizim seramik merkezimizle Isparta Belediyesinin ortak bazı çalışmalarının olabileceği üzerinde görüşlerimizi karşılıklı olarak beyan ettik. Başkanımız sağ olsun üniversite ile alakalı konularda da bizi yalnız bırakmıyor. Herhangi bir talebimiz olduğunda da karşılıyor. Bu anlamda da kendisine bir teşekkür ziyareti yapacaktık, kendisi bizi ziyaret etti” dedi. 

“HER BAKIMDAN ÜNİVERSİTEMİZİ DESTEKLİYORUZ”

SDÜ’nün Isparta’nın üniversitesi olduğunu ve bu anlamda bugüne kadar her türlü katkıyı sunmaya çalıştıklarını ve bundan sonrada katkı sunmaya devam edeceklerini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da, “Her bakımdan üniversitemizi destekliyoruz. Isparta Belediyesi olarak çeşitli kurslar veriyoruz. 16 çeşit geçerliliği ve önemi olan kurslar veriyoruz. Bu kursiyerlerimize belgelerini de bir eğitim yuvasından üniversitemiz işbirliği ile veriyoruz. Bu konuları üniversitemiz ile yaptığımız protokol kapsamında çözüyoruz” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZ 22 SENE ÖNCE ÇİZMİŞ OLDUĞUM PROJEMİ MAKET HALİNE GETİRMİŞ”

Ziyarette 22 sene önce çizmiş olduğu ve İslamköy’de bulunan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nin seramikten yapılmış maketi ile karşılaştığını ve bunun da kendisi için sürpriz olduğunu söyleyen Başkan Günaydın, “Üniversitemiz, gençlik dönemimde çizmiş olduğum o projemi bir maket haline getirmişler. Bu maketi görünce bir düşüncem vardı ve o düşüncemiz de bugün ortaya çıktı.

“KULEYE YAPILACAK KUŞ YUVALARININ SERAMİKTEN YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Isparta’nın en kıymetli eserlerinden birisi olsun diyerek niyet ettiğimiz bir otogar projemiz var. Çok fonksiyonlu olarak düşündüğümüz bu projemiz içerisinde yüksekliği 100 metreyi, çapı da 25 metreyi bulacak bir kule ve döner gazino var. Bu kulenin iç bölümünde yine bir Isparta Müzesi yer alacak. Selçuklu ve Osmanlı döneminde hayvanlarımıza karşı sevgi ve acıma duygusu vardır. O döneme ait camiler başta olmak üzere önemli eserlerde kuş yuvaları yapılmıştır. İşte bizde bu noktada yapacak olduğumuz kulenin dış cephesinde, Isparta’mızda bunu canlandıracağız. Bu kulemizde bini aşan kuş yuvaları olacak. Bu kuş yuvalarımızın da seramikten yapılmasını istiyoruz.  Bu kuş yuvaları dış cephe yapılırken örgü şeklinde kuleye yerleştirilecek. Böylece unutulmuş duyguları, günümüze aktarma olayını da bu yapımız ortaya çıkaracak ve yaşatacak.

“HER KONUDA İRTİBAT İÇERİSİNDEYİZ”

Üniversitemizle her konuda irtibat içerisindeyiz. Üniversite bizim üniversitemiz. İnşallah bu görüşmeler, bu çalışmaların Isparta’mıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 734 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...