“E-tebligat adresini ve yeni nesil yazarkasanızı almayı unutmayın”

4 Aralık 2015 18:19

Tüm kurumlar vergisi mükellefleri ile Ticari, Zirai ve meslek kazancı yönünden  gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlar  (Basit Usul Mükellefler hariç),  01/01/2016 tarihinden itibaren tebligatlarını elektronik ortamda yapabilecek. Bu kapsamda mükelleflerin 01.01.2016 tarihinden önce bağlı bulundukları  vergi dairelerine müracaat ederek elektronik tebligat adreslerini almaları gerekiyor.

Ayrıca; 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz (Yazar Kasa ), kullanma  zorunluluğu başlayacak.

Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Zafer BÜYÜKNOHUTÇU uygulama ile şu detayları paylaştı;

“Maliye Bakanlığı tarafından 27/08/2015 tarihinde yayınlanan VUK 456 No.lu tebliği ile;  tüm kurumlar vergisi mükellefleri ile Ticari, Zirai ve meslek kazancı yönünden  gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlara   (Basit Usul Mükellefler hariç)  01/01/2016 tarihinden itibaren tebligatların elektronik ortamda yapılacağı  belirtilmiş, dolayısıyla yukarıda sayılan bu mükelleflerin 01.01.2016 tarihinden önce bağlı bulundukları  vergi dairelerine müracaat ederek elektronik tebligat adreslerini almaları zorunlu kılınmıştır.

 GELİR VERGİSİ MÜKELLEFLERİ

Gelir vergisi mükellefleri internet üzerinden başvuru yapabileceklerdir. İnternet vergi dairesi şifresi bulunan mükellefler, internet ortamında giriş yaparak E-Tebligat adresini alabilecekler.

İnternet vergi dairesi şifresi bulunmayan mükellefler ise  gib.gov.tr adresinden Tc Kimlik No ile giriş butonundan  giriş yaparak E-Tebligat talep  bildirimini doldurabileceklerdir.

 KURUMLAR VERGİSİ MÜKELLEFLERİ

Elektronik tebligat talep bildirimini bağlı bulundukları vergi dairesine kanuni temsilcileri aracılığıyla bizzat teslim ederek elektronik tebligat adreslerini alacaklardır.

YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZ (YAZAR KASA) DÖNEMİ BAŞLIYOR

“ Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz (Yazar Kasa ), 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren kullanma  zorunluluğu başlayacaktır.

3100 Sayılı Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanunun 69 ve 70 No.lu Genel Tebliği ile 213 Sayılı Vergi Usul Kanunun 426 ve 427 seri No.lu Genel Tebliğleri ile Yeni Nesil Ödeme Kaydedici cihazların kullanımı zorunlu hale gelmiştir.

Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz kullanmak zorunda olan mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için yıl sonundan önce eski yazar kasalarını yetkili servislerinde hurdaya ayırtmak suretiyle, bağlı bulunduğu vergi dairesine veya mal müdürlüklerine yeni nesil ödeme kaydedici cihaz almak için dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

31.12.2015 tarihine kadar gerekli değişikliği yapmayan mükelleflere VUK’un mükerrer 355. maddesi uyarınca özel usulsüzlük cezası uygulanacaktır.

Mükelleflerin bu uygulamalara  geçiş için son günü beklemeleri meslek mensupları  ve idare için iş yoğunluğu nedeni ile sıkıntılar yaratabileceğinden son günü beklemeden işlemleri başlatmalarını önemle hatırlatırız.

Kamu oyuna saygı ile duyulur”.

Bu haber 602 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...