Emniyet Kan Bağışladı

4 Aralık 2015 18:20

İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeli kan bağışında bulundu.

Programda ilk kan bağışını yapan Emniyet Müdürü Halil Altan güvenlik kuvvetlerinin kanlarını değil, vatan için canlarını vermeye her daim hazır olduklarını belirtti.

İLK KANI KENDİM VERMEK İSTİYORUM

Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan, kana ihtiyaç duyan vatandaşların bir nebzede olsa yüzlerini güldürmek istediklerini belirterek, “İlimiz temsilcilerine bu vesileyle teşekkür ediyoruz. Güvenlik kuvvetlerimiz gerekirse kanını değil, canını verir bu vatan için. Bizde hiç olmazsa şu ortamda bizzat terörle mücadele eden kardeşlerimize, onların yapmış olduğu mücadelenin yanında bizim yaptığımız bir hiç. İnşallah bizde kanımızı vererek vatandaşlarımıza bir nebze olsun kana ihtiyaç olan vatandaşlarımıza yardım etmek açısından bu programı yapan Kızılay’dan gelen bu teklifi hiç tereddütsüz geri çevirmeden kabul ettik. Bu sayede ilk kan bağışını da kendim yapmak istiyorum. Devamında da zaten arkadaşlarımız tereddütsüz yapmaya devam edeceklerdir” dedi.

Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Uğur Güzel de, “Çevik kuvvet çalışanlarımız kan bağışı konusunda bizlere oldukça değerli bir destek verdiler” şeklinde konuştu.

Isparta Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Uğur Güzel, Türkiye genelinde her sene 2 milyon 200 bin ünite kan kullanıldığını belirterek, “Bildiğiniz gibi her sene ülkemizde 2 milyon 200 bin ünite civarında kan kullanılıyor. Bu kanı temin etmenin en güzel, en güvenli, en doğru yolu gönüllü kişilerden kan bağışı kabul etmek. Bizde bunun için her gün Isparta Kızılay Kan Bağışı Merkezi olarak, hem merkez, hem de iki tane ekip faaliyetimizle kan ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Isparta Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Uğur Güzel, büyük bir duyarlılık göstererek kanlarını veren Isparta Emniyeti’ne teşekkür ederek, “Çevik kuvvet çalışanlarımız bizlere oldukça değerli bir destek verdiler. Önce ekip tarihimizi belirledik ve kendileri kan bağışı için bekliyorlar. Birazdan muayenelerimizi yapıp, teker teker kan bağışlarını kabul edeceğiz. Ben şunu vurgulamak istiyorum. Kan bağışı bir taraftan bir hayat kurtarırken, bir taraftan da kişiye zarar vermemesi için güvenli olması gereken önemli bir bağış şekli. Bir yerde de organ bağışı kabul ediliyor artık. Çünkü kanın içerisinde birçok hücresel eleman, plazma proteinleri ve önemli maddeler var. Biz bu maddeleri verirken elimizden geldiği kadar kanı kullanacak kişiye en az zararı verecek şekilde kanı kullanmak istiyoruz. Bu nedenle bağışçılarımızın düzenli bağış yapmaları, bağış konusunda iyi bir bilgiye sahip olmaları bizim için oldukça önemli. Aldığımız kanları tabi ki testlerden geçiriyoruz. Hepatit B, Hepatit C, AİDS ve Frengi testleri yapıyoruz. Fakat testlerini yapamadığımız birçok hastalık açısından da bağışçılarımızın bize vereceği bilgiler çok önemli” diye konuştu.

 

Bu haber 614 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...