Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği yardımlarınızı bekliyor

4 Aralık 2015 18:25

Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği, Gökçay mevkiinde yapımı devam eden Zihinsel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tamamlanması için yardım ve destek bekliyor.

Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği’nin yaklaşık 5 yıldır gerek arsa arayışı gerekse merkez yapımı çalışmaları konusunda son aşamaya gelindi. Ancak, şuanda merkezin tamamlanabilmesi için Isparta’nın el ele vermesi gerekiyor. Eğer, bu gerçekleşirse Merkez yılsonuna kadar tamamlanarak engellilerin hizmetine sunulabilecek.

Uzun süren arayışları neticesinde merkezi yapacak bir yer bulduklarını ve bulur bulmaz da temelini atarak çalışmalara başladıklarını ifade eden Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği Başkanı Belkıs Çomak, bu konuda çok zor bir süreçten geçtiklerini dile getirdi. Başkan Çomak, o zor günleri ve gelinen son noktayı şöyle açıkladı;

“Bilindiği gibi ilimizde sayıları ciddi oranda zihinsel engelli kardeşlerimiz, çocuklarımız var. Bunların hayata tutunmaları ve yaşadıkları hayatı üzüntü duymadan dolu dolu neşeli bir şekilde sürdürebilmeleri için bir eğitim ve istihdam merkezine ihtiyaç var. Bu zamana kadar hiç engellilerimize ait bir yerimiz olmadı. Hep, orada – burada yani bize geçici olarak tahsis edilen yerlerde faaliyetlerimiz sürdürmeye çalıştık. Bizde bu noktadan hareketle yaklaşık 5 yıldır bir yer arayışı içerisindeydik.

Dile kolay bu 5 yılda bulduğumuz bazı arsalar hep daha sonradan olumsuzlukla sonuçlandı. Ürettiğimiz tüm projeleri bir türlü hayata geçiremedik. Ama dernek olarak tüm bu olumsuzluklar ve yolumuza çıkan tüm bu engellere rağmen yılmadık ve çalışmalarımıza kararlılıkla devam ettik. Nihayet, Gökçay Mevki Huzurevi’nin üst bölümünden bir arsa yani arazi bulabildik. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait olan bu arazi derneğimize tahsis edildi ve bizde arsa üzerine merkezimizi yapmaya başladık.

Hiç vakit kaybetmeden bu Merkezimizi yapmak için çalışmalara başladık ve yaklaşık üç ay önce de temelini atarak Merkezin yapımına başladık. Bu konuda bize yardımcı olan, desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Ancak, merkezimizin tamamlanarak hizmete girmesi için son bir hamle gerekiyor.

Biz, bu derneğimizi yani Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği’ni 1 Şubat 2011 tarihinde kurduk. Kuruluş amacımız ise, öncelikle okullardan mezun olan çocuklarımızın boşlukta kalmaması, başı boş duruma düşmemesi için, onlara bir uğraş sağlayarak hayatlarını mutlu bir şekilde idame ettirebilmelerini sağlamaktır.

İster eğitim alsın, ister hiç eğitim almamış olsun o engelli çocuklar bizim çocuklarımızdır. Onları sokağa atmamız veya kendi haline bırakmamız mümkün değildir. Şuanda Sidre Mahallesi’ndeki Sidre Sosyal Tesislerinde kurduğumuz atölyemizde 25 engelli çocuğumuza bakıyoruz. Onları eğitiyoruz. Onların günlerini en mutlu şekilde geçirmelerini, kendilerine özgüven kazanmalarını sağlamanın gayretini veriyoruz.

Bilindiği gibi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bu önemli gün öncesi ben, başta sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere Isparta’da tüm STK ve diğer hayırsever vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Dernek olarak bizim Gökçay mevkiinde Zihinsel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yaptırıyoruz. Bu merkezimizin önemli bölümü bitti. Şuanda bahçe peyzaj çalışmaları yapılıyor. Ancak, merkezimizin tamamlanması için Isparta’nın imece usulü ile bu işe bir el atmasını istiyorum. Yani, kim ne yapabilirse, elinden ne geliyorsa bize gelip, ‘Ben bu merkeze şöyle bir katkıda bulunabilirim’ demesini bekliyoruz. Çünkü, herkes kendine göre merkezimize mutlaka bir katkıda bulunabilir diye düşünüyoruz.

Öte yandan, Merkezimizin içinde 6 derslik ve engelli çocuklarımızın çay – kahve içebileceği Cafe var. Örneğin, yardımsever işadamlarımızın her birisi bir dersliğimizin yapımını üstlenebilir. Böyle bir durumda o dersliğin kapısına ‘Burası …. Tarafından yaptırılmıştır’ diye yazacağız ve kendisine bir teşekkür plaketi vereceğiz. Böylece, onların da kalıcı bir eserleri olmuş olacak. Merkezimizin bahçesinde kır düğünü, Cafe, ve Kermeslerimizi yapabileceğiz. Neticede Gökçay bir mesirelik alan yeri. Oraya pikniğe gelenler pastasını, böreğini bizden alabilecekler.

Neticede biz dernek olarak Isparta’ya ve engellilerimize bir eser kazandırmak istiyoruz. Zira, biz bugün buradayız. Yarın olmaya biliriz. Ama, engellilerimiz bu tesisleri uzun yıllar kullanabilmelerini sağlamak istiyoruz” dedi.

Bu haber 1480 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...