“Sadece 3 Aralık’larda hatırlanmak istemiyoruz”

4 Aralık 2015 18:26

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, artık bir yıldan bir yıla sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günlerinde değil, her zaman hatırlanmak istediklerini söyleyerek; “Bu durum engellileri karamsarlığa itiyor” dedi.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, toplumda % 13 oranında engelli bulunduğunu ve engellilere gereken önemin verilmediğini belirterek engellilerin yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Engellilerin yaşadıkları sorunların sayılamayacak kadar çok olduğunu ifade eden Başkan Er, “Öncelikle en büyük sorunlarımız Belediye’den kaynaklanan sorunlarımız. Zira, 6 aydır Dernek binamızda sularımız akmıyor. Halı Sarayının altına yapılan Otopark’ın başladığı zamanlarda bizim oradan aşağıya su sızıyor diye sularımızı kestiler. O gün bugündür sularımız yok. Bırakın lavabo ve tuvaletlerimizi kullanabilmeyi, içecek veya çay demleyecek suyumuzu bile Halı Sarayının Tuvaletinden getiriyoruz.

Ayrıca, burada bize sağlanan internet hizmeti de sona erdi. Yaklaşık 2 yıl önce bunu da sona erdirdiler. Belediye kaynaklı çok sorunlarımız var. Bu saydığım sorunların giderilmesi için defalarca Belediye’ye gitmeme rağmen bir türlü muhatap bulamadım. Herkes topu birbirine atıyor. 5 – 6 kişiyle görüştüm ama dertlerimize çare bulamadım.

Ayrıca, Belediye’den Engellilere hizmet edecek bir ‘Engelli Hattı’ kurulmasını istedik. Ama ondan da bir sonuç çıkmadı. Sayın Belediye Başkanımız iki yıl önce kaldırımlarda kabartmalı yol çalışmasına başladı ama o iş de yarım kaldı. Gerisi gelmedi.

Bizim hangi mahalleye nasıl gidebileceğimizi sağlamak için Halk Otobüslerinin gideceği güzergahları anlatan sesli bir sistem konulsun dedik. Ama bu konuda da bir çalışma yapılmadı. Otobüs içine de örneğin ‘Otogar Durağına geldiniz’, ‘Kaymakkapı Meydanı Durağına geldiniz’ şeklinde sesli sistem kurulmasını istedik. O da olmadı. Biz engellilerin hayatını kolaylaştırmak için bu taleplerimizin yerine getirilmesini istiyoruz” dedi.

 

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...