“40 yıllık işi 2 yılda tamamladık”

23 Kasım 2012 10:37

Isparta Belediyesi 6 Mart Caddesi’nin trafiğe açılması amacıyla çalışmalarını hızla sürdürüyor. Cumartesi günü trafiğe açılacağı bildirilen caddede gece gündüz çalışmalar devam ederken, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın bir gün önce yapmış olduğu ‘patates tarlasına döndü’ dediği cadde 19 saat aradan sonra stabilizesi de tamamlanarak asfalt aşamasına getirildi.

Havanın yağmurlu olmasına karşın çalışmalarına ara vermeyen belediye, caddede 20 kamyon, 6 iş makinesi ve bir finişerle stabilize çalışmalarını tamamladı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaları günübirlik takip ederken, ‘dakikalar hatta saniyelerle yarışıyoruz’ açıklamasında bulundu. Günaydın, “Cumartesi gününe yetişmez denen ve patates tarlasına dönen caddemizi tüm altyapılarla birlikte asfalt aşamasına getirdik. Caddemizi perşembe günü asfaltlanmış bir şekilde trafiğe açmış olacağız. Böylece daha önceden bildirdiğimiz caddenin trafiğe açılma tarihini iki gün daha öne çekmiş oluyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Günaydın, Cumhuriyet Caddesi (118) Fevzi Paşa İlkokulu -Hacılar Çeşmesi bölümünün de tüm altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve stabilizesinin devam ettiğini duyurdu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şantiyelerdeki ve sahadaki çalışmaları günübirlik takip etmeye devam ediyor. Son olarak Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nce ortaklaşa yürütülen 6 Mart Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi’nin Hacılar Çeşmesi’ne giden yolda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Hedef olarak ortaya koyduğumuz 40 yıllık işi 2 yılda tamamlama amacına ulaşıyoruz. Alt yapısıyla birlikte 80 km’lik yol yapacağız dedik. Havaların 15-20 gün daha müsaade etmesi halinde bu hedefimize ulaşmış olacağız” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın yapmış olduğu incelemelerin ilk durağı 6 Mart Caddesi oldu. Günaydın, bir önceki gün aynı caddede yapmış olduğu ‘Cadde patates tarlasına döndü, bataklı halde’ sözünü hatırlatarak, 115 iş makinesine son olarak 10 kamyon daha eklendiğini yineledi. Günaydın, bu caddenin cumartesi günü bitirileceğini açıklamasına herkesin mucize olur diyerek baktığını söylerken, “Şimdi ikinci bir mucizeyi daha gerçekleştiriyoruz. Caddemizi yağmur yağmaması halinde perşembe günü asfaltlanmış bir şekilde trafiğe açmış olacağız” diye konuştu.

Bu çalışmaları gerçekleştiren daire müdürlerine, iş makinesi operatörlerine, işçileri başta olmak üzere tüm personele teşekkür eden Başkan Günaydın, “Tüm çalışma arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum, teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Allah ekibimize güç kuvvet versin, nazarlardan saklasın” şeklinde konuştu.

Buradan Cumhuriyet Caddesi’nin Fevzi Paşa İlkokulu ile Hacılar Çeşmesi arasında kalan caddede de incelemelerde bulunan Başkan Günaydın, burada da stabilize çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Caddeye 16 Kasım 2012 tarihinde başlandığını ve 26 Kasım 2012 tarihinde caddenin trafiğe açılacağı yönünde tabela astıklarını anlatan Başkan Günaydın, bu caddenin de belirtilen tarihten 3-4 gün önce açılabileceğinin müjdesini verdi. Bu hızın gerçekleşmesini alınan araçlara ve personelin çalışkan tutumuna bağlayan Başkan Günaydın, 10 günlük işi daha önceleri 2 gün öne alarak tamamlayabildiklerini ancak son gelen araçlarla birlikte bu sürenin zaman zaman 3-4 gün öncesine kadar çekilebildiğini belirtti.

 

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...