Ağız Diş Sağlığı Merkezi Yeni yerine taşınıyor

4 Aralık 2015 18:35

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin 7 Aralık’tan itibaren yeni yeri olan İl Özel İdaresi arkasındaki binasında hizmet vermeye başlayacağını duyurdu. Karakaya, Şehir Hastanesi’nin de en geç 2017 Ocak’ta hizmete gireceğini bildirdi.

Doğumevi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yanında bulunan Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Çevre yolu, İl Özel İdare alanı arkasındaki yeni yerine taşınıyor. Merkez, 7 Aralık Pazartesi gününden itibaren yeni ve modern binasında hizmet vermeye başlayacak.

2 TESİS 21 MİLYON TL’YE MAL OLDU

Konuyla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, “Isparta 7 Aralık Pazartesi günü 50 ünitlik, Ameliyathanesi olan, son derece teknolojik bir Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ne kavuşacak. Diğer Ağız Diş Sağlığı Merkezi’miz 30 ünitle çalışıyordu şuanda bu sayı 50’ye çıktı. Merkezimiz mekan, konfor ve otopark yönünden daha avantajlı. Yeni merkezimizde bir ameliyathanemiz, ameliyat sonrası müşade odalarımız mevcut. Burada çalışan personelimizin yemek yiyebileceği ve ihtiyaçlarını sağlayabileceği mekanlar olacak. Ağız Diş Sağlığı Merkezi ile İl Sağlık Müdürlüğü binaları yaklaşık 21 Milyon TL’ye mal oldu” dedi.

Boşaltılacak olan Ağız Diş Sağlığı Merkezi binası ile ileride terk edilecek sağlık kuruluşu binalarının durumuyla ilgili de konuşan Karakaya, “Ağız Diş Sağlığı Merkezimiz, bir yıl sonra boşaltacağımız Doğumevi, Halk Sağlığı Laboratuvarımız, KETEM binası, Kızılay binasının hepsini zamanında Sayın Valimizin başkanlığında kurulacak komisyonlarla sayın vekillerimizin görüşleriyle Isparta halkı için hangisi yararlıysa o kurumlara devredilecek. Ya da bakanlık tasarruf olarak elinde tutacak. Hangi kuruma ihtiyaç olursa konut mu, park mı, yeşil alan mı olacağı Sayın Valimizin başkanlığında yapılacak toplantıda karar verilecektir” diye konuştu.

EN GEÇ 2017 OCAK’TA ŞEHİR HASTANESİ AÇILACAK

Şehir Hastanesi’nin kaba inşaatının da hava koşullarının uygun olması durumunda 2016 Mart ayında bitireceğini ifade eden Karakaya, “2016’ın sonu, en geç 2017 Ocak ayında yeni hastanemize taşınacağız. Isparta’nın sağlık kalbi İl Özel İdare alanında atmaya devam edecek. Ama modern, Isparta’ya yakışır bir halde, Isparta’mızın hak ettiği bir sağlık hizmetini yeni tesislerimizde almaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Bu haber 1276 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...