“Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız”

4 Aralık 2015 18:38

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Günaydın’ın mesajı şöyle: “Engellilik insani bir haldir ve her an herkesin başına gelebilir.

Unutulmaması gereken asıl husus, engelli olmanın bir tercih ya da isteyerek ulaşılan bir netice olmadığıdır.

Hayatın normal akışında bir engeli bulunmayanların dahi, iradeleri ve beklentileri dışında engelli olmalarının da her an mümkün olabileceğini akıllardan asla çıkarmamak lazımdır.

Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları bu sorunların ailelerini, yakınlarını ve çevrelerini içine alan geniş bir etki alanına sahip olduğu da bilinmektedir.

Engelli kardeşlerimizin, kendilerinde eksiklik görmemeleri ve toplumsal yapıda üretken, verimli ve hak ettikleri sosyal konumda olmaları için hepimizin hassasiyet ve duyarlılık göstermesi kaçınılmaz bir ihtiyaçtır.

Hayatlarını zorluklar içinde idame ettirmeye çabalayan ve birçok sıkıntıya göğüs geren bu kardeşlerimizin bizim için önemi ve kıymeti çok büyüktür.

Bu itibarla Isparta Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştırmak adına ciddi adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz.

Engelli vatandaşlarımız için şehrimizde sesli trafik ışıkları, kaldırım rampalarını oluşturduk.

Ulaşım açısından hayatlarını kolaylaştırmak adına adımlar attık.

Halk otobüslerinin engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermesi amacıyla yenilenmesini sağladık.

Görme engelli vatandaşlarımız için kaldırımlara konumlandırılan hissedilebilir sarı çizgiler yerleştirildi.

Bu ve buna benzer engelli vatandaşlarımıza yönelik çok sayıda çalışmalar gerçekleştirildi ve bu çalışmalar daha da geliştirilerek devam ettirilmektedir.

Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız ve onlardan gelebilecek her türlü fikre de açık olduğumuzu beyan ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimize sevgi ve saygılarımı sunuyor, hepsinin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü içtenlikle kutluyor, Cenab-ı Allah’tan huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmelerini diliyorum”.

 

Bu haber 674 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...