THK’dan yardım çeki

23 Kasım 2012 10:39

Türk Hava Kurumu Isparta Şubesi tarafından 2011 yılında toplanan deri ve bağırsak gelirlerinden oluşan 8.594.98 liralık yardım çeki, Şube Başkanı Zafer Çağlar tarafından Vali Memduh Oğuz’a takdim edildi.

Çek bedelinin 2011 yılında şehir merkezinde vatandaşlardan toplanan deri ve bağırsaklardan oluştuğunu ifade eden Türk Hava Kurumu Isparta Şube Başkanı Zafer Çağlar; “Sayın Valim bildiğiniz gibi Türk Hava Kurumu kurban döneminde deri toplayıp bu derilerden elde ettiği gelirin   %50’sini halk arasında Fak-Fuk Fon olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına verme görevi var. Biz 2011 yılında topladığımız toplam 17.189.98 liralık deri ve bağırsak gelirlerinden vakıf payına düşen 8.594.98 liralık bölümünü vakfın başkanı sıfatıyla sizlere takdim etmek için geldik. Biliyorsunuz bu deri gelirlerinin geri kalan % 40’lık bölümü THK’ya, % 10’luk kısmı da Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Diyanet Vakfına bağışlanıyor” dedi.

VALİ OĞUZ; “ÜŞÜTMEYİZ, AÇ BIRAKMAYIZ”

Isparta’da aç olmadığının altını çizen Vali Memduh Oğuz; “Biz bunu öteden beri söylüyoruz, bizim vilayetimizde aç yok diyoruz.  İşsizlik konusunda, başka konularda vatandaşların bütün taleplerini karşıladığımızı söyleyemeyiz, ama açım diyene, hayır bu vilayette aç yok diyoruz. Kim benim bu akşam tencerem kaynamıyor diyorsa, yarım saat içerisinde onun bir aylık ihtiyacını evine gönderiyoruz.

Üşütmeyiz, aç bırakmayız… Tabi bu sözü söylerken milletimize güvenerek söylüyoruz. Çünkü bu büyük millet, fukarasını aç bırakmaz diyoruz, işte bu onun bir numunesi. Bu havuzun suyu nereden geliyor, bu değirmenin suyu nereden akıyor diye sorulduğunda, millette var, bu su oradan geliyor diyoruz.

Kurban derilerinden gelen bu çek tamamen ihtiyaç sahiplerine gidecek. Sizinde, vatandaşlarımızın da evlerinde Vali Bey bu vilayette aç yok diyor, öyleyse biz yemeğimizi yiyebiliriz diye rahatlık ve mutluluk verecek bir şey bu. Buna milletçe mutlu olma deriz, inşallah sonsuz mutluluğu da hep beraber yakalarız” dedi.

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...