Belediye Madde Bağımlılığıyla Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi için düğmeye bastı

7 Aralık 2015 17:28

Isparta Belediyesi, ilde madde bağımlısı gençlerin rehabilite edilerek yeniden topluma kazandırılması yönünde merkez açılması için düğmeye bastı. Projeye, Isparta Barosu'ndan destek geldi.

Isparta'da toplumun korkulu rüyası madde bağımlılığına karşı önlem almak ve bağımlılıktan kurtulmak isteyen çocuk ve gençler için rehabilitasyon merkezi açılması planlanıyor. Isparta Belediyesi öncülüğünde yapılacak proje için, belediye yetkilileri illerdeki madde bağımlılığıyla mücadele ve rehabilitasyon merkezlerini inceliyor. Son olarak, belediyeden bir heyetin Mersin'de yapılan merkezi incelemek üzerde bu ile gittiği öğrenildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da proje şekillendikten sonra bu konuda kamuoyuna bilgi vermesi bekleniyor

Merkezde, madde bağımlısı çocuk ve gençler için danışma, takip ve rehabilite hizmetleri, danışmanlar aracılığıyla ücretsiz rehberlik hizmeti verilecek. Uzman psikologlar, sosyal çalışmacılar ve sosyal psikoloji uzmanları tarafından sadece madde bağımlılarına danışmanlık yapması planlanan merkezde tek psikolojik destek değil, madde kullanımından dolayı vücut sağlığını kaybetmiş bireylere nasıl doğru beslenileceği ile ilgili fiziki destek de verilmesi amaçlanıyor. Başvurulara göre oluşturulacak randevu sistemi aracılığıyla merkeze gelen gençlerle bire bir görüşmelerin yanı sıra grup terapileri yapılması, ailenin madde bağımlısı olan çocuğuyla iletişim kurma biçimlerini ve nasıl yaklaşılması gerektiği hususunda da yardımcı olunması da amaçlar arasında.

BARODAN DESTEK

Öte yandan, Isparta Belediyesi'nin bu yönde proje çalışması içinde olduğunu öğrenen Isparta Barosu'ndan, Belediyeye destek geldi. Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, böyle bir merkezin yapılması noktasında daha önce belediyeyle görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, "Isparta'da resmi kayıtlara göre 2 bin 400 civarında madde bağımlısı genç ve çocukların olduğunu biliyoruz. Böyle bir merkez hem ilde madde bağımlılığıyla mücadele hem de, gençlerimizin bağımlılıktan kurtularak topluma kazandırılmaları konusunda kanayan yaraya parmak basan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu haber 748 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...