“Suyu çok dikkatli kullanmalıyız”

8 Aralık 2015 17:47

DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun; gerek ülkemizin gerekse ilimizin su zengini olmadığını belirterek, suyun dikkatli kullanılması konusunda uyardı.

Coşkun;  “Tarih boyunca medeniyetler hep suya yakın yerlerde kurulmuştur. Artan nüfus, sanayileşme, tarımsal faaliyetler için su gereksinimin daha da artmakta olduğu aşikardır. Yine aynı gereksinimler sonucu su kaynaklarımızın kirletildiğini de bir o kadar gerçektir. Ülkemizin kişi başına düşen su miktarına bakıldığında, bilinenin aksine su zengini olmadığımız görülecektir. Ancak, su fakiri de olmayan ülkemizin ileride su sıkıntısı çekmemek için tedbirleri şimdiden almamız, suyun kullanımını en iyi şekilde planlaması ve sürdürülebilir şekilde korunması gerektiğini belirtmek istiyorum. Isparta ilinin Su Potansiyeli dikkate alınarak sanayiye yön verilmeli, tarım endüstrisi geliştirilmeli ve teşvik edilmeli bununla beraber suyu kalitesi de sürdürülebilir bir şekilde korunması gerekiyor” dedi.

DSİ Bölge Müdürü Coşkun; “Türkiye’nin ortalama yağışı 646 mm’dir. Isparta’da ise bu değer 501 mm ile ortalamanın altında kalmasına rağmen zaman zaman oluşan ani ve kısa süreli yağışlar taşkın, sel, toprak kayması gibi afetlere neden olabilmektedir. Buna 1995 yılında Senirkent ilçemizde ve 2012 yılında Isparta Mehmet Tönge Mahallesinde meydana gelen taşkını örnek olarak verilebilir.

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü açıklanan Türkiye Cumhuriyeti 64. Hükümet programında su ile ilgili konular da yer almıştır. Bu son derece önemli ve sevindirici bir durumdur. Zira, su potansiyelinin koruma – kullanma dengesini sağlayacak ve su kaynaklarımızı gelecek kuşaklara aktaracak çalışmalarımız devam etmektedir”.

Bu haber 615 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...