Hayırsever Süleyman Akyol’dan Şarkîkaraağaç’a Okul

23 Kasım 2012 10:39

Hayırsever Süleyman Akyol tarafından memleketi Şarkîkaraağaç İlçesine 12 derslikli ‘Süleyman Akyol İmam-Hatip Ortaokulu’ yaptırılıyor.

Okul yaptırma protokolü valilik makamında; Vali Memduh Oğuz, Hayırsever Süleyman Akyol’un oğlu Ali Akyol, Şarkikaraağaç Kaymakamı Okan Büyükleblebiciler, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Yıldırım ve Eşref Özkan, Şarkikaraağaç İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aslan’ın katılımlarıyla imzalandı.

İlçede yaklaşık 6 bin civarında öğrencinin bulunduğunu belirten Şarkikaraağaç İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aslan; “Sayın Valim 6287 sayılı yasa gereğince kademeli uygulama çerçevesinde İmam-Hatip Orta Okulu için bize çok yoğun bir talep oldu. 30’un üzerinde talep vardı, ancak sınıf durumu uygun olmadığı için diğer öğrencilerimizi maalesef kayıt altına alamdık. İmam-Hatip Orta Okulu yapılması halinde çok yerinde ve acil bir ihtiyacımızın karşılanacağını kendilerine ilettik. Sağ olsunlar kendileri bu teklifimizi kabul ederek böyle hayırlı bir işe başladılar” dedi.

Okulun İmam-Hatip Lisesinin bulunduğu alana yapılacağını belirten Şarkikaraağaç Kaymakamı Okan Büyükleblebiciler; “Sayın Valim hemşerimiz Süleyman Akyol ilçemizde 12 derslikli bir okul yaptırmak istediklerini söylediler. Böyle bir hayır işini yapmak istediklerini bize bildirdiler. Bizde ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle irtibata geçerek ilçemizde bir İmam-Hatip Orta Okulunun ihtiyaç olduğunu kendilerine beyan ettik” dedi.

Geç de olsa hayırlı bir yola çıktıklarını belirten Ali Akyol, aile olarak bu tür hayır işlerinin devamını getireceklerini ifade etti.

Akyol konuşmasında; “Sayın Valim biz böyle hayırlı bir iş için yola çıktık. Kaymakam Bey ve ilçe müdürümüz buranın böyle bir okula ihtiyacı olduğunu bize ilettiler. Bizde geldik gördük, eğitim gören çocukların durumunu da gördük ve böyle bir okula ihtiyaç olduğuna kanaat getirdik. Sizlerin desteğiyle bu hayırlı yola çıktık, inşallah herkes için hayırlı olur.

Bunda biz biraz geciktik bile, bu işler daha evvel olması lazımdı, ama imkanlar bugün mevcut oldu. İnşallah bundan sonra da diğer başka okullar olsun, başka şeyler olsun biz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

Böyle örnek girişimlerin İlim Şehri Isparta’ya çok yakıştığını belirten Vali Memduh Oğuz; “Hayırlı ve güzel bir iş için bir arada bulunuyoruz. ‘İlim Şehri Isparta’ artık bizim sloganımız oldu. Biz ilimle vazifeliyiz diyoruz, bu doğrultuda Isparta’nın ilim alanında alt yapısıyla gelişmiş bir il olarak Cenabı Allah bize göstersin diyoruz.  Bizim varmak istediğimiz hedefe de bu türlü ilim yuvaları çok büyük katkı sağlayacaktır.

İlçe milli eğitim müdürümüz biraz önce söyledi, 30’dan fazla müracaat olduğu halde okul olmadığı için, sınıf olmadığı için diğer çocukları kayıt yapamadıklarını belirtti. Biz bu sıkışıklık içerisindeyken değerli hemşerimiz, bir kardeşimiz biz bunu karşılayalım dediler. Üstelikte sadece okul yapmakla kalmayacaklarını, ihtiyaç halinde diğer hayır işlerinde ellerinden geldiğince yardımcı olacaklarını beyan ettiler. Biz bundan büyük memnuniyet duyduk, Allah hayırlarını kabul etsin” dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Yıldırım, Hayırsever Ali Akyol ve Vali Memduh Oğuz, 12 derslikli olarak yapılacak olan ‘Süleyman Akyol İmam-Hatip Orta Okulu’nun protokolünü imzaladılar.

Toplam 1.400 bin liraya mal olacak olan 12 derslikli okulun 2012–2013 Eğitim ve Öğretim yılına yetiştirileceği belirtildi.

           

            

Bu haber 877 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...