“Uluslararası öğrenci hareketliliği rekabeti beraberinde getiriyor”

8 Aralık 2015 17:56

Uluslararası öğrencilerin akademik ve mesleki donanımlarını arttırmak, kendi aralarındaki iletişimi güçlendirmek amacıyla Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile GÜLBU Eğitim, Bilim, Kültür, Sanat ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen “Uluslararası Öğrenciler Akademisi Türkiye Seminerleri” sona erdi.

Yabancı uyruklu öğrencilere yönelik akademik danışmanlık, kültürel ve sportif faaliyetleri içeren proje kapsamında seminer ve okuma grupları oluşturuldu; bu gruplarda, “Türkiye Seminerleri”, “Düşünce Tarihi”, “Medya ve İletişim”, “Dil ve Edebiyat”, “Uluslararası İlişkiler”, “Sinema”, “Düşünce ve Felsefe” ile “Ülkeler ve Kültürler” konuları ele alındı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen proje kapanış programında söz alan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Osman Çetinkaya, başvuru sürecinden bahsederek seminerler kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler ve eğitimler hakkında bilgi verdi.

Daha sonra “SDÜ’nün Uluslararası İlişkiler Vizyonu” konulu semineriyle öğrencilerle buluşan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, son yıllarda daha çok önem kazanan uluslararası öğrenci hareketliliğinin rekabeti beraberinde getirdiğini vurgulayarak uluslararası öğretim hareketliliğinin ülkeler bazındaki dağılımından bahsetti. Prof. Çarıkçı, öğrenci sayısı ve örgün öğretim açısından ilk sıralarda yer alan SDÜ’nün 117 yüksek lisans, 75 doktora programı ile ülkemizde kalmak isteyen öğrencilere eğitim vermeye her zaman hazır olduğunu söyledi.   Eğitim kalitesini en üst düzeye çıkarabilmek adına yürütülen faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendiren Prof. Çarıkçı, yabancı uyruklu öğrencilere sunulan imkânlara değindiği konuşmasında, SDÜ TÖMER ile Türkçe eğitiminde akredite bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini sözlerine ekledi.

Program kapsamında daha sonra Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şadi Evren Şeker “Sosyal Medya Analizi”, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Emin Okur “Üretim- Tüketim İlişkileri”, Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Lütfi Arslan ise “Türkiye’nin Kültürel Dinamikleri” konulu seminerini verdi.

Program sonunda eğitimi başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...