“Şarkikaraağaç’ı Isparta’nın en gözde ilçesi yapacağım”

10 Aralık 2015 18:28

İmkânsızlıklar içerisinde imkân bularak Şarkikaraağaç’ın itibarını yeniden kazandırmayı başaran Belediye Başkanı İsa Çarkacı, ‘’Eğer ikinci kez talip olur da seçilirsem Şarkikaraağaç’ı Isparta’nın gözde ilçesi yapmazsam bana istediğinizi deyin. Her açıdan gelişeceğimize inanıyorum’’ dedi.

Son yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkanı Seçilen İsa Çarkacı, aradan geçen süreçte neler yaptıklarını anlattı. Ayrıca önüne koyduğu hedefleri de sıralayan Çarkacı, oldukça iddialı konuştu. İşte İsa  Çarkacı’nın verdiği o özel açıklamalar;

ÜMİTSİZLİKLERİN YERİNİ ÜMİT ALDI

‘’Vatandaşta inanıyorum ki özgüven geri dönmeye başladı. İnsanlar artık Şarkikaraağaç’ta bir şeyler olacak diyor. Biz başlangıcız. Belediyeyi en imkânsız dönemde almamıza rağmen götürebiliyorsak vatandaş demek ki ‘Olabiliyormuş’ diyor. 2 yıl önceki ümitsizliklerin yerini yeniden ümit aldı.

GEÇMİŞ BORCUMUZ OLMASA BEN ŞARKİKARAAĞAÇ’I DAHA BÜYÜK İLÇELERLE YARIŞTIRIRIM

İlçemizin rutin hizmetler dışında da birçok sorunu var. Bunlardan ilki konaklama sorunu. Kızıldağ’daki hastane binamız da otel oluyor. Karaağacı sevdirsek bile gelenleri ağırlayacak bir yerimiz yok. Otel bittiği anda tanıtıma ağırlık vereceğiz. Merkezde de bir otelimiz var ama paramız olmadığı için orayı da faaliyete geçiremiyoruz. Bizim öyle 30 bin 50 bin TL paramız yok. Kuruş kuruş biriktire biriktire yürüyoruz. Elimizdeki imkânlarla da olmazsa olmazımız yol ve parkları yapmaya gayret ediyoruz. Çok şükür yine de desti eski ama delik değil. Biz de damlayanı içine damlatıyoruz. Damlayan da kaybolmuyor. Böyle olunca da en azından susuz kalmıyoruz. Yavaş yavaş biriktirdiklerimizi hizmete aktarıyoruz. Personelimizin maaşlarını kuruşu kuruşuna ödüyoruz. Geldiğim günden bu yana kimse bana ‘Bu Başkandan alacağım var’ diyemez. Buna esnaf, memur ve devlet de dahil. Bizden önceki borçları demiyorum. Paramız yok ama kendi dönemim için söylüyorum borçsuz da bir belediye yönetiyoruz. Geçmişteki borçlarımız olmasa ben Şarkikaraağaç’ı Isparta’nın ilçeleriyle kıyaslamam bile. Ben o zaman Şarkikaraağaç’ı Akşehir’le, Beyşehir’le, Ereğli’yle yarıştırırım. Çünkü biz fabrika yapmaya kalksak dünya yerimiz var. Sulu tarımla uğraşsak istemediğin kadar yerimiz var.

SERACILIĞI ŞARKİKARAAĞAÇ’TA YAYARSAK BÖLGENİN EN GÜÇLÜ İLÇESİ OLURUZ

Çetince’yi görüyorsunuz değil mi? Küçücük kasabaya bacasız fabrika kuruyorlar. Aynı anlayışı şimdi Şarkikaraağaç’a sokmaya çalışıyoruz. Bu konuda ciddi uğraşımız var. Şu anda Çilekte önde gidiyoruz. Ama bunun yanında seracılığı da burada geliştireceğiz. Şarkikaraağaç’ta şu anda 15-20 dönümde bir sera hazırlığı başladı. Bunu 50-100 dönüme çıkarırsak seneye de verimli olduğu görülür de buna 50-100 dönüm daha eklenirse çok yakın zamanda Akdeniz Bölgesi’nin en büyük, en güçlü ilçelerinden biri oluruz.

ŞARKİKARAAĞAÇ YAŞANABİLİR BİR DÜZEYE GELMEDEN

NE YAPARSAK YAPALIM HAVADA KALIR

Rutin belediyecilik hizmetleri. Belediyenin yapması gereken ama yapılmayan işlerden dolayı bu ilçe göç vermeye başladı. Yollar berbat, park bahçe yok, her yer çöp. Sen böyle bir yerde kalır mısın? Senin burada kalman için en azından mecburi hizmetlerin olması gerekiyor. Ama onlar da yoktu. Buraya gelen memurlar bile buradan kaçmak istiyordu. Ben boyunduruğu önce kendime taktım. Şarkikaraağaç yaşanabilir bir düzeye gelmeden ne yaparsak yapalım havada kalır. Biz önce ilçemizi yaşanabilir bir hale getirmemiz gerekiyor. Bunu ilçeye girerken insanların hissetmesi gerekiyor. Ondan sonra zaten kendiliğinden Şarkikaraağaç gelişir, güzelleşir. Hatta şu anda ilçemize otel yatırımı yapan arkadaşın da bunu gördüğü için ilçeye geldiğini düşünüyorum.

İLÇEMİZE GELECEK YATIRIMCIYA DESTEK OLURUZ

Ama önceden bu ilçeye yatırımcı gelirken korkarak geliyormuş. İlçemizin, işadamları üzerinde çok kötü bir algısı var. Adam cebinde parayla gelmiş yatırım yapmak istiyor ama sen ona yardımcı olmadığın gibi bir de köstek oluyorsun. Gelir mi? Gelmez. Bundan da çok etkilenmişiz. Şu anda ilçemize otel yatırımı yapan bir işadamı var. Bize geldi ve konuştuk destek olacağımızı söyledik. 5 milyon TL’lik yatırım yapacak. Bu para nereye gidecek? İlçemize gelecek. Adam otel inşaatının tüm malzemelerini ilçemizden alıyor. Şu anda ilçe esnafından bir hareketlilik var. Ne kadar güzel. Böyle yatırımları ilçemize kazandırmamız gerekiyor.

HERKES BANA BİLEREK OY VERDİ

Biz İlçemize kim gelirse gelsin engel değiliz. Aksine destek oluruz. Buraya 2 tane yatırım geldi biri soğuk hava deposu bir de kesimhane. Ben bunlardan birine ruhsatı saat 12.30’da verdim. Mesai arasında verdim. Yeter ki gelsinler. Gece yatağımdan kalkar yine veririm. İşlerime siyaseti karıştırmam. Partizan biri değilim. Benim derdim Şarkikaraağaç. Benim 2. dönem aday olma seçilme iddiam yok. Ama 5 yıllık görev süremde de destek istiyorum. Ben burada kimseye hayal satmıyorum. Herkes de bana bilerek oy verdi.

2. KEZ SEÇİLİR DE ŞARKİKARAAĞAÇ’I ISPARTA’NIN EN

GÖZDE İLÇESİ YAPMAZSAM BANA İSTEDİĞİNİZİ DEYİN

Dürüst olursak, çalışırsak hükümetten yardım almadan da hizmet yapılabildiğini gösteririz. Ki şu anda gösteriyoruz. Bugün ayakta durmamızın tek nedeni tasarruf. Bugün belediyeye 100 bin TL aylık düzenli para girsin üç, üç buçuk yıl sonra Şarkikaraağaç’ın emsali İlçe olmaz. Ben en kötü görevimin sonuna geldiğimde kimse Yalvaç uçtu gitti Şarkikaraağaç’ın haline bak diyemez. Eğer ikinci kez talip olur da seçilirsem Şarkikaraağaç’ı Isparta’nın gözde ilçesi yapmazsam bana istediğinizi deyin. Her açıdan gelişeceğimize inanıyorum.’’

Bu haber 770 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...