Ş.Karaağaç’ta Zabıta Ekipleri Halkın Sağlığı ile oynayanlara göz açtırmıyor

10 Aralık 2015 18:36

Şarkikaraağaç belediyesi zabıta ekipleri, son kullanım tarihleri geçmiş ve hijyen kurallarına uymayan 300 kg sucuğa el koydu.

Şarkikaraağaç  Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekibi,Tarım ilçe Müdürlüğü ekipleri periyodik olarak Çarşamba pazarında denetimler kapsamında  insan sağlığıyla oynayan bir Pazar esnafına denetlemede bulundu. Pazarcı esnafını denetleyen Zabıta ekipleri ve Tarım Müdürlüğü ekipleri,hijyen kurallarına uymayan ve etiketsiz 300 kilo sucuğa el koyularak imha etti

Zabıta ekiplerinin yaptığı incelemede sucukların son kullanım tarihlerinin geçtiği ve bir kısmının üzerinde üretim barkotunun olmadığının tespit edilmesinin ardından Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri ile beraber tutanak tutuldu. Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerinin de yaptığı incelemede, üretim etiketlerinin olmadığı sucuklara yeni üretim etiketlerinin bastırıldığı tespit edildi. Tarım müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimde yaklaşık 300 kilogram sucuğun son kullanım tarihlerinin geçmiş ve kokmuş olduğu tespit edildi.

İMHA EDİLDİ

Halkın sağlığıyla oynamaya kalkan ilçemize dışarıdan gelen Pazar esnafının. Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri, 5996 sayılı kanun kapsamında hijyene uymadığı gerekçesi ile yasal işlem başlattı. Şarkikaraağaç Belediyesi ekiplerince hijyen olmayan sucuklar imha edildi.

Bu haber 623 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...