Alkollü sürücülere geçit yok

10 Aralık 2015 18:38

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri 2015 yılında alkol ve işçi taşıyan araçlara yönelik yaptığı denetimlerde ceza yağdırdı. Denetimlerde bin 122 sürücüye alkollü, 29 sürücüye de uyuşturucu madde etkisi ile araç kullanmaktan cezai işlem uygulandı.

Trafik kazalarının büyük bir çoğunluğu alkollü araç sürücülerinin karıştığı kazalardan oluşuyor.  Bu kapsamda Isparta Emniyet Müdürlüğü alkollü sürücülerin ve tarım işçisi taşıyan araçların karışmış olduğu ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarını en aza indirmek için denetimlerini artırdı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2015 yılında yaptığı alkol denetimlerinde 20 bin 867 araç sürücüsü kontrol edilirken, bin 122 sürücüye alkollü araç kullanmaktan cezai işlem uygulandı. 29 sürücüye de uyuşturucu madde etkisi ile araç kullanmaktan cezai işlem yapılırken, denetimlerde bu sürücülere yüklü miktarda da maddi ceza yazıldı. Bu sürücülerin sürücü belgelerine geçici süre ile de el konuldu.

Öte yandan 2015 yılında tarım işçileri taşıyan araçlar üzerinde de yapılan denetimlerde 98 araç kontrol edilirken, 27 araç sürücüsüne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerinden cezai işlem uygulandı. Denetimler sonucunda 1 adet araç trafikten men edilirken,  toplam bin 838 TL trafik para cezası yazıldı.

Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde amacın cezalandırmak değil, insan yaşamına ve insan haklarına saygı duymak adına trafik kurallarına uyma alışkanlığını kazandırmak olduğu vurgulandı.

 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...