İranlılar ticari işbirliği istiyor

23 Kasım 2012 10:43

İran Hamadan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı SM Mousavi, Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ile birlikte ITSO’nun misafiri olarak 3 günlük ticari gezi ve bağlantı kurmak için ilimize geldiler.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın İran ile ticari işbirliği çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. İran’ın Hamadan Şehrinden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, oda yöneticisi işadamları  Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın misafiri olarak , ticari gezi ve işbirliği olanaklarıyla ilgili rapor tutmak ve bağlantı kurmak üzere ilimize geldiler. İran Hamadan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mr Sm Mousavi ile Başkan Yardımcısı Alireza Zerai, Genel Sekreter Vait Borghei ve Dış İlişkiler Sorumlusu Mojtoba Rostami ile birlikte Isparta’ya gelen 4 kişilik grubu Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Meclis Başkanı Bedri Ayhan ile ITSO yöneticisi işadamları karşıladı. İlk ziyaretlerini ITSO’ya yapan Mousavi ve beraberindekiler, burada ticari işbirliği olanakları ve Isparta’ya gelmekteki amaçlarını konuştular.

Isparta ile mutlaka ticari işbirliği yapmak istediklerini ve bu nedenle Isparta’ya geldiklerini belirten Hamadan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mousavi, “Biz ikinci kez Isparta’ya geliyoruz bundan çok memnunuz. Bizim bu gelmemizdeki amaç daha önceki anlaşmayı somut şekilde hayata geçirip ticari işbirliği yapmak.  Biz Isparta’yı önceki gelişimizden çok gelişmiş bulduk. İki ülkenin ticari ilişkilerinin gelişmesinde bu ziyaretler çok büyük bir rol oynayacaktır. Sayın Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un bu konudaki gayretleri herkesçe malum. Ortak yatırımlar yapmak istiyoruz. Bu 3 günlük ziyaretimizden de önemli sonuçlar çıkaracağımıza inanıyoruz.”dedi.

ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç da, İranlıları ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, her türlü işbirliğinde alt yapının hazır olduğunu söyledi. Isparta’nın ticari olarak İran ile işbirliği yapma noktasında geçmişte olan girişimleri göz önünde bulundurularak gelecekte de önemli işbirliklerinin olacağına inandığını belirten Kaçıkoç, “Isparta olarak biz her zaman ortak yatırımlara hazır olduğumuzu belirttik. Bundan 3 yıl önce de İran dan gelen Hamadan Valisi, Belediye Başkanı, siz değerli ticaret ve sanayi odası başkanına bu konuda ciddiyetimizi gösterdik ve görüldüğü üzere İran ile ilişkilerimiz  ve ticaretimiz arttı. Geçtiğimiz ay Sayın Valimizin Başkanlığında da İran ziyaretimizde önemli gelişmeler yaşadık. Biz Ispartalı işadamları olarak ticaretimizin gelişmesi adına varız. Odamızda Hamadan Masası kurduk burada İran ile işbirliği yapacak işadamlarımızı bulup iki ilin hatta iki ülkenin ticari ilişkileri konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da hazırız.Ayrıca şu dönemde İran Tümeni ile Dolar arasındaki fark İran ile yapacağımız ürün alışında bize yarar sağlayacaktır. Biz oradan ürünleri ucuza alıp kazanç elde edebiliriz. Bütün bunları 3 günlük ziyaretimizde değerlendirip konuşacağız. ”diye konuştu.

Ardından Meclis Başkanı Bedri Ayhan da İran Hamadan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mousavi ve beraberindekilere, Isparta’dan İran’a  verilebilecek ticari ürünler hakkında bilgiler verdi. Isparta’nın potansiyelinden bahseden Meclis Başkanı Ayhan, İran ile alışverişte gerek Valilik, gerek Ticaret Sanayi Odası gerekse özel teşebbüsler olarak her türlü desteğe  vereceklerini  belirten Ayhan Isparta’nın potansiyelini detaylı olarak anlattı.

Ardından Vali Memduh Oğuz’u ziyaret eden İran Hamadan Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mousavi ve beraberindekilere Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Meclis Başkanı Bedri Ayhan ve işadamları İran ile ticari potansiyel taşıyan işletmeleri gezdirecekler.

           

 

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...