Dernek ve lokallere denetimler sürüyor

10 Aralık 2015 18:39

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İl Merkezinde bulunan Dernek ve Lokalleri denetlemeye devam ediyor. 4 Aralık Cuma günü yapılan denetimlerde, 1 Derneğe kapalı mekanda sigara içilmesi suçundan işlem yapıldı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanarak suç ve suçlularla daha etkin mücadele etmek amacıyla Emniyet Müdürlüğümüzce 4 Aralık 2015 Cuma gecesi ilimiz merkezinde faaliyet gösteren çok sayıda Dernek, Lokal ve Umuma Açık İşyerleri ile belirlenen sabit noktalarda arama ve kontroller yapıldı.

Emniyet Müdürlüğümüzce vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması öncelikli görevlerimiz arasındadır. Bu amaçla 4 Aralık 2015 Cuma günü 22:00 ile 24:00 saatleri arasında il merkezinde faaliyet gösteren Dernek, Lokal ve Umuma Açık İşyerlerinde arama ve kontroller yapılmıştır.

 Bununla birlikte yapılan uygulamalar sırasında son günlerde çeşitli illerimizde sahte ve taklit alkollü içkiler satılması sebebi ile meydana gelen üzücü olaylar dikkate alınarak alkollü içki servisi bulunan işyerlerinde İl Defterdarlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri ile birlikte taklit ve sahte ürün kontrolleri de yapılmıştır.

Yapılan uygulamalar sonucunda;

1-      Yapılan GBT kontrollerinde toplam 338 şahsın kaydı incelenmiş olup, arandığı anlaşılan 1 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir.

2-      Umuma Açık İşyerleri kontrol edilmiş olup, herhangi bir suç unsuruna rastlanılmamıştır.

 3-      İl Merkezinde bulunan Dernek ve Lokaller kontrol edilmiş, bunlardan 1 Derneğe 4207 Sayılı Kanuna Muhalefet (Kapalı Mekanda Sigara İçilmesi) suçundan, 1 Derneğe 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanuna Muhalefetten dolayı (çalışanların kimlik bilgilerini bildirmemek) işlem yapılmıştır.

Emniyet Müdürlüğümüzce suç ve suçlularla mücadele etmek ve vatandaşlarımızın huzur ve güvenliklerinin sağlanarak ilimizdeki huzur ortamının korunması amacı ile çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Bu haber 582 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...