Tırnakçılar yakalandı

12 Aralık 2015 10:07

Asayiş Şube Müdürlüğümüzce, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, ilimizde suç işlenmesini önlemek ve işlenmiş suçların faillerini tespit edip, yakalamak için çalışmalarımız kesintisiz olarak devam etmektedir.

İŞYERİ GÜVENLİK KAMERALARINA YAKALANAN ŞÜPHELİ ŞAHISLAR YAKALANDI

Davraz Mahallesinde 115. Cadde üzerinde faaliyet gösteren iki ayrı markette “Tırnakçılık” sureti ile hırsızlık olayı meydana geldiği ihbarı üzerine olay yerine intikal eden Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerimiz tarafından olay yerinde gerekli incelemeler yapılmıştır.

İşyeri çalışanlarının beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalar ve işyerlerine ait güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu olayı gerçekleştiren şahısların aynı kişiler olduğu anlaşılmıştır.

Yapılan incelemede yabancı uyruklu oldukları anlaşılan bir erkek ve bir bayan şahsın alış veriş yapmak bahanesi ile marketlere geldikleri, kasaya yanaştıklarında her ikisinin de yabancı dil konuşarak kasiyerlerin dikkatlerini dağıttıkları, her iki markette de aynı yöntemi uygulayarak erkek şahsın para bozdurma bahanesi ile yazar kasadaki paralara uzanarak paraları saymaya başladığı ve kasiyerin dalgınlığından faydalanarak iade ettikleri dışında el çabukluğu ile avucuna paraları saklayarak almış olduğu anlaşılmıştır.

Emniyet Müdürlüğümüzce eşkâl bilgileri tespit edilen şahısların yakalanması için diğer İl Emniyet Müdürlükleri ile irtibata geçilmiş, yapılan tahkikat sonucu şahısların O.B. ve N.N. isimli İran Uyruklu şahıslar oldukları ve Kütahya ilinden kiraladıkları bir araç ile ilimize geldikleri anlaşılmıştır.

Aracı kiralayan şirket ile yapılan görüşme sonucu aracın GPS sinyalinden halen Uşak ili Banaz ilçesinde bulunduğu tespit edilmesi üzerine gerekli koordinasyon kurularak şahıslar bulundukları yerde yakalanarak gözaltına alınmışlardır.

Şahıslar hakkında “Tırnakçılık Suretiyle Hırsızlık” suçundan yasal işlem yapılarak adli makamlara sevk edilmiştir.

Bu haber 616 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...