“AKP’nin yapamadığı görevi CHP layıkıyla yapmıştır”

23 Kasım 2012 10:45

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, dün parti binasında yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Suriye’deki son durum, kurtarılan Gazeteci Cüneyt Ünal ve AKP ile CHP’de çifte üyelikler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

CHP İl Başkanı Şenol, ilk olarak Dereboğazı duble yolu için Kent Konseyi tarafından yapılan imza kampanyasına katıldıklarını hatırlatarak, bu konunun sadece Kent Konseyi’nin imza toplamasıyla çözülebilecek bir sorun olmadığını belirterek, sorumluluk sahibi olan herkesi duyarlılığa davet etti.

“SORUMLULUK SAHİBİ OLAN HERKESİ DUYARLILIĞA ÇAĞIRIYORUZ”

CHP İl Başkanı Şenol, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Dereboğazı yolu’nun, 2013 karayolları gündeminde olmadığını hepimiz bilmekteyiz zaten. Bu konuda Kent Konseyi’nin imza kampanyasına katıldık biliyorsunuz parti olarak. Bunun daha aktif, daha büyük boyutlarda sürmesi gerektiği inancımı tekrar vurguluyorum. Bu konuda başından beri duyarlılık gösterdiğini söyleyen demokratik kitle örgütlerinin de özellikle aktif rol oynaması gerektiğini belirtiyorum. Çünkü bu Isparta’nın ortak ve çok önemli bir sorunudur. Sadece Kent Konseyi’nin imza toplamasıyla çözülebilecek bir sorun değildir. Bu konuda sorumluluk sahibi olan herkesi duyarlılığa çağırıyoruz”.

“MECLİS BAŞKANI, CUMHURBAŞKANI

CHP HEYETİNE ŞÜKRANLARINI DİLE GETİRDİ”

“Son günlerde Suriye’deki kaybolan iki gazetecinin akıbeti konusunda 2 aya yakın süredir Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir ekibin ve basından oluşan bir ekibin uzun süredir yürüttüğü çalışmalar sonuç vermiştir. Bu girişim sonucu Suriye Devleti yetkilileri, gazetecimizi CHP ve basından oluşan heyete teslim etmiştir. Yaralı olarak yakalanmış olan, esir edilen gazetecinin akıbeti şu anda meçhuldür. Onunla da ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü biliyoruz. Bizim bu konuda Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin olumsuz mesajlar vermesi gerekirken, Suriye’deki gazetecinin kurtarılmasında sırf CHP heyetinin girişimlerde bulunması sonuç verdi diye Başbakan ve Hükümet Sözcüsünün olumsuz eleştirilerini bütün kamuoyu duydu. Halbuki Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı bu konuda CHP heyetine şükranlarını, takdirlerini dile getirmişti. Doğru olan budur. Dünkü özellikle uluslar arası alanda yapılan girişimler, esirin özgürlüğüne kavuşmasında payı olan örgütlerin kimliği, niteliği ne olursa olsun onlara saygı duyulması gerekir.

“AKP İKTİDARI CHP’NİN BU GİRİŞİMİNİ AÇIKÇA KISKANMIŞTIR”

Suriye devleti ile hasmane tutumundan dolayı AKP iktidarı, CHP’nin yaptığı bu girişimi açıkça kıskanmıştır. Bunu da bu şekilde bize rağmen yapılan bir girişim diye anlatılmıştır. Şunu bilelim ki bizim hükümetimiz, Suriye’de savaşan, Hükümete karşı olan silahlı militanları hem desteklemektedir, hem silah vermektedir, hem eğitim vermektedir. Yani oradaki savaşta bizim hükümetimiz taraftır.

“AKP’NİN YAPAMADIĞI GÖREVİ CHP LAYIKIYLA YAPMIŞTIR”

Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yapamadığı görevi, CHP layıkıyla yapmıştır. Suriye devletinin başkanı Beşar Esad, devletin resmi devlet başkanıdır. CHP milletvekilleri bir terör örgütü ile fotoğraf çektirmemiştir. Eğer öyle bir terör örgütü lideriyle fotoğraf istiyorsa sayın Başbakan’ın yıllar önce Afganistan’daki terör örgütü Liderinin dizi dibinde çektirdiği fotoğraf unutulmamalıdır. Bunun yanı ıra, Esad ailesi ile daha düne kadar aile pozları veren herhalde sayın Başbakan değildi. Onlarla birlikte ortak toplantılar yapan, vizeleri kaldıran, hatta çok samimi bir şekilde Türkiye’de ağırlanmalarındaki görüntüleri basında yer almıştır. Bunu da bütün kamuoyunun takdirlerine sunmaktayız”.

 

Bu haber 795 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...