Yörük Türkmen Derneğinden Bayır Bucak Türkmenleri’ne yardım çağrısı

12 Aralık 2015 10:10

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği tarafından, İçişleri Bakanlığından alınan izin ile Bursa Ziraat Bankası merkez şubesinde Bayır Bucak Türkmenleri için yardım hesabı açıldı.

Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız, dernek yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “ “Aliye İzzet Begoviç  Saray Bosnayı savunurken söylemiş olduğu söz çok ama çok manidardır “Ben Bosnayı savunmuyorum İstanbul’u savunuyorum” sözünü iyi algılamamız gerekir günümüzde hemen güneyimizde Bayır Bucak Türkmen Kardeşlerimizin verdiği mücadele azımsanacak ve küçümsemek bir durum değildir. Bu kardeşlerimiz takdire şayan bir mücadele verdikleri aşikardır.  Bu durumda biz Türk Milleti olarak neler yapabilirizi düşünmeli ve ona göre hareket etmeliyiz.

Kardeşlerimi sadece Kızıldağ ve Türkmen dağı etrafındaki yerleşim yerlerindeki kardeşlerimiz sadece o bölgeyi değil Hatayı Mersini Adanayı yani Türkiye Cumhuriyetini savunmaktadır.  

Biz Isparta Yörük Türkmen Derneği olarak bağlı bulunduğumuz Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Heyetinin Suriye’de yaptığı incelemeler sonucunda Bayır Bucak Türkmenlerinin daha çok nakti yardıma ihtiyaçları olduğunu gözlemlemişlerdir. Türkiye dönüşünde ise İçişleri Bakanlığından alınan izin ile Bursa Ziraat Bankası merkez şubesinde bir yardım hesabı açılarak Necip Türk Milletinden Yardım beklenmektedir.

Necip Türk Milletinin bu olaylara duyarsız kalmayacağına inanıyor Türkmen Kardeşlerimizin Kutlu mücadelelerinde başarılar diliyoruz.

Geleceğin büyükleri  olan çocuklarımızın hayatını karartanlar bugünün büyükleri olabilir ama aydınlatacak olan tine bu günün büyükleridir.

Çocuklarımızın geleceğini karartanlara inat aydınlatmak için herkesi göreve ve sorumluluğa davet ediyor saygılar sunuyorum”.

Bu haber 779 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...