Çifte üyelik şoku!

23 Kasım 2012 10:47

“Isparta’da 176 üyenin 161’i

AKP ve CHP’de üye gözüküyor”

Isparta il, merkez ilçe ve ilçelerde 176 üyenin CHP ve farklı partilere üye olduğu gerekçesiyle üyeliklerinin düşürüldüğünü belirten CHP İl Başkanı Şenol, bunların içinden 161 kişinin ise AKP ve CHP’de üyeliklerinin gözüktüğünü ifade etti.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, dün parti binasında düzenlediği basın toplantısında AKP ve CHP’deki çifte üyelikler konusundaki son gelişmeler hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Şenol’un açıklaması şöyle: “Bildiğiniz gibi Yargıtay Başsavcılığı, siyasi partilerin kütüğünü tutar. Yani oradaki üyelerin kayıtlarını inceler, yasaya aykırı işlemler yapılmışsa bunları denetler, partilerin aldığı paraların harcamalarını denetler. Yani Yargıtay Başsavcılığı, bir nevi siyasi partilerin denetçileridir. Bu anlamda özellikle son nüfus idarelerinden aldıkları bilgiler artık Yargıtay Başsavcılığında bütün vatandaşların TC kimlikleri dahil kayıtları olduğu için bu incelemeler sonucu zaman zaman Yargıtay Başsavcılığı, parti genel merkezlerine uyarı yazıları yazar. İki partide de üye olanların uyarısını yapar ve iki partide üyelikleri olanların üyeliklerini düşürür. Bu çok önemli bir olaydır. Geçmiş dönemde ilk uygulamaydı. Bu kadar önekli bir rakam olmamakla beraber, partilerden üye olup da istifa edenlerin kayıtlarının silinmesi gerekirken, özellikle bazı partilerimiz istifa edenlerin üyeliklerini düşürmeyip Genel Merkez nezdinde başka partiye üye olan vatandaşları çifte üyelik durumuna düşürmüşlerdir. Bu esasında siyasi partilerin çok dikkat etmesi gereken bir konudur. Ama biz partilerimizin çoğunun bu duyarlılığı göstermediğini biliyoruz. İstifa eden arkadaşlarımızın üyeliklerini düşürmedikleri için bu arkadaşlarımızın A partisi B partisi C partisi ile birlikte CHP’de de üyelikleri gözüküyor. Yani bu arkadaşlarımızın üyeliği otomatikman düşüyor, tekrar üye olması gerekiyor. Bu bir sıkıntı yaratan durum.

“GENEL MERKEZ TARAFINDAN ÜYELİKLERİ DÜŞÜRÜLMEYEN

ÜYELİKLER ÇİFTE ÜYELİK HALİNE DÖNÜŞÜYOR”

CHP üyelikten istifa edenlere dilekçelerini anında işleme koyup Genel Merkez’e bildiriyor. Genel Merkez de bunların üyeliklerini MYK’nın ilgili toplantılarında gündeme alıp işlem yapıp, bize bildiriliyor.

Diğer partilerde demek ki pek sağlıklı yürümediği için bu üyelikle belli bir aşamadan sonra Yargıtay Başsavcılığından Genel Merkez nezdinde düşürülmeyen üyelikler çifte üyelik haline dönüşüyor. O zaman A partisinden B partisinden C partisinden ve CHP’den üyelikleri düşmüş oluyor bu vatandaşların. Bunun düzelmesi gerekir. Ben ilgili diğer partilerin, hem ilçe örgütlerinin, hem genel merkezlerinin. Hem il örgütlerinin duyarlı olmalarını istiyorum. Çünkü insanlar özgür iradeleri ile partilere üye olurlar, istifa ederken de onların beyanı ve imzalı dilekçeleri, onlara zorluk çıkartmamak gerekir. Genel Merkezin düşürmediği üyelik, Yargıtay Başsavcılığı tarafından üye olduğu partilerden birden düşürülüyor. Ondan sonra vatandaş sıkıntı çekiyor.

AKP VE CHP’DE ÇİFTE ÜYELİĞİ OLAN

VATANDAŞLARIN DURUMU

Esas sıkıntımız, AKP ve CHP’de çifte üyeliği olan arkadaşlarımızın durumu. Merkez ilçeye ve Isparta örgütüne ait il ve ilçelere ait 176 üyenin CHP ve farklı partilere üye olduğu gerekçesiyle üyeliklerinin düşürüldüğü yazısı geldi. Türkiye çapında bu rakam 57 bin. Yani CHP’ye ve diğer partilere üye olan kişilerin listesi. Yargıtay Başsavcılığından gelen yazı üzerine Genel Merkezimiz il ve ilçe örgütlerine bu yazıyı gönderdi. ‘Hem bunları inceleyin, hem de bu arkadaşların CHP’ye tekrar üye olmak isteyenlerin formlarını tekrar doldurun, üye olmak istemeyenlerin de hangi partiye üye olmak istiyorsa o partiye üye olmaları için gerekli uyarıyı yapın’ diye yazı geldi. Bunun haricinde CHP’ye hala yönetici olan il başkanları, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri dahil, bu 57 bin kişinin içerisinde bir sürü ilde AKP ve CHP’de üyelik var. Bu 57 bin kişinin %95’ine yakını AKP ve CHP. Diğer partiler çok az. Isparta’da ise 176 üyenin 161’i AKP ve CHP’de üye gözüküyor. 15 tanesi MHP, DP, HYP ve Genç Parti. Bunları inceledik ve Genel Merkezleri düşürmediği için iki partide gözüküyor. Garip olan olay, CHP’de aktif olarak yönetimde olan, hali hazırda Isparta’nın ilçelerinde de olan ve üyelerin içinde hiçbir şekilde AKP’ye üyelik yaptırmayan insanların olduğunu da gördük.

“AKP BU ÜYELERİ KAMUOYUNA AÇIKLAMALI”

Bizim esas sıkıntımız, başka hiçbir partiye üyelik yaptırmadan CHP’ye üye olan arkadaşlarımızın da AKP’ye daha önceden üye olmuş gibi gözükmesi. Biz bu arkadaşlarımız, AKP il ve ilçe örgütlerine dilekçe verip üye olmadıklarını bildirmeleri konusunda uyardık. Kamuoyundan da özellikle AKP tarafından bu üyelerin açıklanması gerektiğine inanıyoruz.

Böyle olunca akıllara ‘Naylon Üye’mi yazıyor? diye akıllara geliyor. Bizim ulaştığımız arkadaşlarımızın ‘ben AKP7ye üye olmadım’ demesi de akıllara bu soruyu getiriyor.

 

 

Bu haber 629 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...