Otogar-Bellona Kavşağı Arasındaki Yol Yenilendi

12 Aralık 2015 10:21

Isparta Belediyesi, Otogar ile Bellona Kavşağı arasında kalan 900 metre uzunluğundaki yolun asfaltını yeniledi. 8 Aralık’ta başlanan ve 12 Aralık’ta tamamlanması hedeflenen yol 2,5 gün içerisinde tamamlanarak trafiğe açıldı.

Isparta Belediyesi’nce yürütülen çalışmalar sonrasında trafiğe açılan yolda incelemelerde bulunan ve teknik heyetten bilgiler alan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yenilenen yolun uzun yıllar hizmet vereceğini söyledi.

Mevcut yolun 1,5 yıl önce yapıldığını ancak yapım esnasında fabrikadan gelen asfaltın yüksek ısı derecesinden dolayı bitümde hata olduğunu bundan dolayı da yolun kısa zamanda yıprandığını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın  “Isparta’ya 260 km uzunluğunda asfalt döktük. Bugüne kadar döktüğümüz asfaltın 900 metrelik bir bölümünde hata dolayısıyla yol bozuldu. Hata payı oranı hesaplandığında bu binde 5’e tekabül ediyor. Bu hata payımızı da ileride kaldıracağımızı düşünüyoruz” dedi.

900 metre uzunluğunda 12-14 metre genişliğindeki yolun yapım işi için başlangıç tarihini 8 Aralık, bitiş tarihini ise 12 Aralık olarak belirlediklerini aktaran Günaydın, “Bu söylediğimiz tarih en kısa zaman oluyor. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, 13 cm kalınlığında bir asfalt döküldü. Biz bu yolu 2,5 günde tamamladık. Çalışan arkadaşlarımıza, teknik ekibimize, operatörlerimize, işçilerimize, müdürlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 136 km uzaklıktaki Çandır Yazılı Kanyon turizm yolunu da yaptıklarını hatırlatarak, “Biz bu 6 metre net enindeki yolu altyapılarıyla ve stabilizesiyle yaparak teslim ettik. Kurum ve kuruluşlar böyle bir yolu birkaç ayda tamamlayamıyor. Isparta Belediyesi olarak bu turizm yolunu 8 günde tamamladık. Bu da Isparta genelinde de çalışabilecek ve yönetebilecek bir güce sahip olduğumuzu göstermektedir. İhale edildiği takdirde 2 milyon liraya mal olacak yolu devletimize 550 bin liraya mal ettik. Esas olan şu 3 ayda bitecek işi 8 günde bitirmek ve devletimize 1,5 milyon lira katkımız oldu. Bunlarda bizi mutlu ediyor. İşte yol budur, kalite budur” derken, yapılan yolların Isparta’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.  

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...