Atıl taşınmazlar ekonomiye kazandırılacak

12 Aralık 2015 10:23

Isparta Belediyesi, mülkiyetindeki atıl alanların ekonomiye kazandırılması noktasında önemli bir adım atıyor. Çevre Yolu bitişiğindeki 5000 m2'lik imarlı arsa kat karşılığı usulü ile müteahhitlik sektörünün yatırımına açılacak.

Isparta Belediyesi, mülkiyetindeki arsaları ekonomiye kazandırmak için çalışma başlattı. Belediye mülkiyetinde olan arsaların ekonomiye döndürülmesi ile hem gelir sağlanacak hem de mütaahhitlik sektörüne yatırım fırsatı sunulacak. Bu doğrultuda ilk çalışma Sanayi Çarşısı'ndan Anadolu Mahallesi'ne doğru giden yol ile Çevre Yolu arasında kalan eskiden Yorgancıoğlu Fabrikası'nın bulunduğu alandaki Belediyeye ait hisse kat karşılığı usulü ile ihaleye çıkarılacak. Belediyeye ait 5001 m2'lik arsaya 120 daire yapılabilecek.

Belediye Başkanlık makamı, bu taşınmazın kar karşılığı usulü ile ihaleye çıkartılabilmesi için Belediye Meclisi'nden yetki istedi. Meclis, bugünkü oturumunda Başkanlık makamının yetki talebini kararlaştıracak. Meclisin yetki vermesi durumunda, Belediyeye ait 5001 m2'lilk taşınmaz yüzde 45 kat karşılığı usulü ile ihale edilecek. İhalede 300 bin TL nakit bedel üzerinden artırım yapılacak. 300 binle başlayan ihalede en çok artırımı yapan kat karşılığı hakkını elde etmiş olacak. Isparta Belediyesi, bu ihale sonucunda 50-55 arasında dairenin sahibi olacak.

Bu haber 797 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...