Öğrencilere Kan bağışı bilinci aşılanıyor

15 Aralık 2015 17:57

Çocukların gelecekte birer potansiyel kan bağışçısı olmalarını sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı, MEB ve Kızılay işbirliğinde düzenlenen ‘Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı’ projesinin Isparta’daki ayağı pilot okul seçilen Iyaş Selçuklu Ortaokulu’nda başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay işbirliğinde başlatılan  ‘Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı’ projesi için 81 ilde 500 okul pilot olarak seçildi. Projenin Isparta’daki tanıtımı pilot okul olarak seçilen Iyaş Selçuklu Ortaokulu’nda dün gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı İsmail Akman, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Sarıçiyil,  Sağlık Müdürlüğü yetkilisi, Kızılay yetkilisi ile veliler, öğrenciler ve mahalle sakinleri katıldı.

Projenin tanıtım toplantısının açış konuşmasını yapan Iyaş Selçuklu Ortaokulu Müdürü Ramazan Tezcan, projenin  Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak finansmanı ile karşılandığını ve  bütçesinin 2 milyon 385 bin avro olduğunu bildirdi. Tezcan, “81 ilde seçilen 500 okulda uygulanmaktadır.Bu proje de yerel ve ulusal bazda düzenlenecek olan farkındalık kampanyaları ile sadece pilot okullardaki öğrenciler ve aileler değil tüm toplumun kan bağışı konusunda bilgilendirilmesi, gönüllü-sürekli kan bağışçıları olmaları amaçlanmaktadır. Unutulmamalıdır ki sadece insanın kendisinin üretebildiği can sıvısı olan kana hepimizin bir gün ihtiyacı olabileceği bilinci ile hareket etmemiz önemlidir. Özellikle 6-18 yaş arası çocuk ve gençlerin gelecekteki birer potansiyel kan bağışlayıcısı olarak ve güvenilir kan tedarikçileri olup halk sağlığının gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Böylesi manevi huzuru çok olan proje ye ev sahipliği yapmak onur vericidir. Projenin ilimize , ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Vali Yardımcısı İsmail Akman da kan bağışının önemli olduğunu vurgulayarak, bağışçılığın küçük yaşlarda kazandırılması gerektiğini belirtti. Akman, “O yüzden bu projeyi önemsiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler Kızılay kan bağışı tırlarını gezerek, bilgilendirildiler.

 

Bu haber 857 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...