“Ortak Akıl Toplantıları devam etmeli”

18 Aralık 2015 16:21

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu, kamu ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ortak akıl toplantılarının devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Isparta'da Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın organizasyonunda iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ortak akıl toplantıları 1 yıldır yapılmıyor. TOBB Isparta Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu, bu toplantıların önemine dikkat çekerek yeniden yapılması gerektiği fikrini kamuoyu ile paylaştı. Isparta'ya ilgilendiren bir çok konu ve sorunun ortak akıl toplantılarında tartışılıp, belirli kararların alındığını hatırlatan Büyükçulcu, "Daha önce her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz ortak akıl toplantısı vardı. Çok güzel konular çıkmıştı. Deri Organize Sanayi Bölgesi'nin Karma OSB'ye dönüştürülmesi için çalışma başlatılması orada ortaya çıkmış bir fikirdi. Bu konuda sonuç alındı. Buna benzer bir kaç konu üzerinde konuşmalar, fikir alışverişinde bulunulmuştu. Yalvaç OSB konusu çok konuşuldu. Orada gündeme getirilen bir konuydu. Bu toplantıların devamı getirilmelidir.

Bölgeye örnek teşkil eden bir organizasyondu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı 1/100.000'lik çevre planıyla ilgili sorunlar ortak akıl toplantısında konuşulmuş ve müdahale edilmesi gerektiği kararı alınmıştı. Bu konuda yeniden çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi'nin bu organizasyonu gerçekleştirecek birikim ve güce sahip olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. Hatırlanacağı üzere Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından Tuncay Engin'in genel sekreterliği döneminde organize edilen ortak akıl toplantıları ITSO, Ticaret Borsası, işadamı dernekleri, genç girişimciler, kadın girişimciler kurulları temsilcilerinin katılımıyla ayda bir kez düzenleniyordu.

 

Bu haber 611 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...