“Sağlık sektörümüzü daha ileriye nasıl taşırız bunu konuşmalıyız”

24 Aralık 2015 15:45

Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, yapımı devam eden Şehir Hastanesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şehir Hastanesi inşaat sürecinin uzadığını söyleyen Demiralay, “Bu zamana kadar süreç uzamamalıydı. Yatak sayısı eleştirildi ama bize göre bu sayı yeterli” dedi.


Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Birebir programına konuk olan Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, yapımı devam eden 755 yatak kapasiteli şehir hastanesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Hastane üzerinden yapılan yatak sayısı tartışmalarının yersiz olduğunu savunan Demiralay, “Bugünkü ameliyatlara ve teknolojilere baktığımız zaman hastaların hastanede kalma sayısı zaten düştü. Bunun yanı sıra evde bakım hizmetleri de yapılıyor. Şu andaki hastanelerle de karşılaştırıldığı zaman Şehir Hastanesinin yatak sayısının yeterli olduğunu düşünüyoruz. Bu tür açıklamalar yapılırken ayağı yere sağlam basması gerekir. Hastanemizin en ufak bir eksikliği yok. Biz il dışında toplantılara gittiğimiz zaman diğer sağlık sendikalarının başkanları Isparta’nın sağlıkta geldiği noktayı çok beğeniyorlar. Bir çok il sağlıkta bize hayran. Ama biz kendi içerimizdeki tartışmaları bırakıp, birlik ve beraberlik içerisinde sağlık sektörümüzü daha ileriye nasıl taşımalıyız bunu konuşmamız gerekir. Isparta’da sağlık sektöründeki hizmetlerinin bu noktaya gelmesinde idarecilerimizin ve iktidarın da büyük katkısı vardır. Biz sağlıkta lideriz ve liderliğimizi korumaya devam etmeliyiz” dedi.
“MEVCUT HASTANELERİN BULUNDUĞU ARAZİ
YEŞİL ALAN OLARAK KALMALI”
Demiralay ayrıca Isparta Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin bulunduğu arazilerin de yeşil alan olarak kalmasını arzu ettiğini söyledi. Demiralay, “Ancak buna tüm Isparta’mız karar verecektir. Konu şehrimizde tartışılır ve ortak bir nokta bulunur. Bizde bu karara saygı duyarız” dedi.
RAKAMLARLA ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ
Toplam Yata Kapasitesi: 755
Genel Hastane: 450
Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi: 305
Toplam Kapalı İnşaat Alanı: 197.649m2
Teşhis Tedavi ve Yataklı Katlar: 129.789m2
Kapalı Otopark Alanı: 67.860 m2
Toplam Poliklinik Sayısı: 204
Toplam Ameliyathane Sayısı: 18
Ameliyathane: 16
Doğum Ameliyathanesi: 2
Toplam Kapalı Otopark Araç Kapasitesi: 2.262
İnşaat Süresi: 2 Yıl
İşletme Süresi: 25 Yıl
Yatırım Bedeli: 573 Milyon TL

Bu haber 749 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...